Liga 2: Hazai pályán botlott az FK Csíkszereda

Nem tudta feledtetni a hétközi kupakudarcot az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó-csapata és hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az FC Buzău ellen szombaton. A székelyföldiek már az első percben hátrányba kerültek.

A lehető legrosszabbul kezdte a meccset a hazai csapat, amely a hétközi kupameccsen kipottyant a további küzdelmekből a Chindia Târgoviște ellenében. A vendég buzău-iak már az első percben betaláltak Chică-Roșă révén a születésnapos Valentin Suciu tanítványainak (0-1). Nehezen ocsúdott a sokkból a Csíkszereda, az első fél órában több alkalommal is nehéz helyzetbe került Gyenge Szilárd, a hazai kapuvédő.

A félidő utolsó perceiben kezdett magára találni az FK, Bărăbaș lövéssel, Kelemen fejjel próbálkozott, majd Gál-Andrezly is helyzetbe került. A félidő hosszabbításában szabadrúgáshoz jutott a Csíkszereda, Jebari állt a labda mögé, beadását Jelena fejelte rá, Stoian még ki tudta ütni a labdát, ám Kovács közelről berúgta a kipattanót (1-1).

A második félidő is korai góllal kezdődött, ezúttal azonban a hazai csapat talált be. Ismét Kovács volt a gólszerző, aki Takacs jobb oldali beadása után közelről helyezett a hálóba (2-1). Éledezett a vendégcsapat, Gyenge bravúrja is kellett a hazai vezetés megtartásához. Ám a 67. percben ő sem segíthetett, a Bărăbaș által elkövetett szabálytalanság miatt megadott tizenegyest Pațurcă váltotta gólra és egyenlítette ki az állást (2-2).

A hajrában Schieb nagy helyzetet hagyott kihasználatlanul, a vendégek pedig azonnal büntettek a kimaradt lehetőség után. Lopez jól helyezett távoli lövése utat talált a bal alsó sarokba (2-3). A végén még mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, ám az eredmény nem változott, az FK két bajnoki siker után ismét pont nélkül hagyta el a pályát.

Liga 2., 8. forduló
FK Csíkszereda – FC Buzău 2:3 (1:1)
Csíkszereda, 400 néző
Gólszerző: Kovács (45+2. és 54.p.), illetve Chică-Roșă (1.p.), Pațurcă (tizenegyesből 67.p.), Lopez (86.p.)
Sárga lap: Kelemen (26.p.), Kovács (36.p.), illetve Stoian (90.p.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Csürös, Bor, Bara (Rotar 88.), Kovács (Schieb 78.), Jebari, Gál-Andrezly (Ivanovici 88.), Bărăbaș (Gergely 78.), Jelena (Mészáros 82.)
FC Buzău: Stoian – Zamfir, Vîrtej, Lopez, Oltean, Gaitan, Cârstocea, Munteanu (Toma 79.), Ekollo (Paturca 60.), Ciobanu, Chică-Roșă
További eredmények:
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-3
CS Comunal Şelimbăr – Astra 1-1
Metaloglobus București – Unirea Constanța 1-4
FC Brașov – Bukaresti Steaua 0-1

(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?