Román Kupa: nem fázott meg a Chindia a csíki őszben

Nem tudott meglepetést okozni a másodosztályú FK Csíkszereda labdarúgócsapata, amelyik hazai pályán vereséget szenvedett szerdán az élvonalbeli Chindia Târgoviște együttesétől. A dermesztő szélben lejátszott találkozón egyetlen találat döntött.

Kissé felforgatott kezdő tizeneggyel állt ki az FK Csíkszereda a Román Kupa legjobb 16 közé kerüléséért vívott találkozón, a hazai szakvezetés több fiatalnak is lehetőséget adott az élvonalban vitézkedő Chindia ellen. Metsző, hideg szél fogadta a csapatokat és a szép számban kilátogató nézőket, akik a zord időjárás ellenére lelkesen biztatták a piros-feketéket.

A csapatok által mutatott játék nem adott különösebb okot a lelkesedésre, finoman szólva is óvatosan kezdtek a felek. A csendesen csordogáló játékba a 24. percben Schieb beadása hozott némi izgalmat, a veszélyesen kanyarodó labdát a vendégkapus bravúrral tolta kapu fölé. A félidő végéhez közeledve a hazai játékosok több hibát is vétettek, az egyiket góllal büntette a Târgoviște. Cherchez közelről váltotta gólra Corbu beadását a 44. percben (0–1).

Szünetben egy helyen változtatott Valentin Suciu, a hazaiak szakvezetője, Kelemen helyett Csürös lépett pályára. Nem igazán tudott veszélyt teremteni az FK a vendégek kapuja előtt, egy Bor-fejesen kívül nemigen jegyezhettünk fel más eseményt. Igaz, a Chindia sem erőltette meg magát, így csendesen folyt a játék. Próbált frissíteni a Csíkszereda, Schieb helyett érkezett Jebari, Mészáros helyett pedig Jelena, a vendégek pedig hármas cserét hajtottak végre.

Az utolsó percekben biztossá tehette volna a győzelmet a vendégcsapat, ám Popa, majd Neguț is kihagyta a kihagyhatatlant. Ez azonban már nem számított, a Chindia hozta a papírformát, az FK kupakalandja pedig a legjobb 32 között ért véget ebben a szezonban. A folytatásban szombaton hazai pályán a második ligában az FC Buzăut fogadja a Csíkszereda.

Labdarúgó Románia Kupa tizenhatoddöntő
FK Csíkszereda – FC Chindia Târgoviște 0:1 (0:1)
Csíkszereda, 400 néző
Gólszerző: Cherchez (44.)
Sárga lap: Matiș (67.), Serban (90+1)
FK Csíkszereda: Gyenge – Aszalos, Kelemen (Csürös 46.), Gergely, Bor, Szondi (Kovács 81.), Bara, Schieb (Jebari 63.), Ivanovici, Rotar, Mészáros (Jelena 63.)
FC Chindia Târgoviște: Moldovan – Martac, Iacob, Căpușă, Kocic, Suciu, Roumpoulakou, Cherchez (Popa 69.), Corbu (Negut 69.), Șerban (Șerban 86.), Matiș (Popadiuc 69.)

(Borítókép: FK Csíkszereda | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?