Liga 2: hátrányból fordítva győzött az FK Csíkszereda

Idegenben, a Temesvári Politehnica otthonában gyarapította pontjai számát az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata. A székelyföldiek egygólos hátrányukat ledolgozva az utolsó percekben fordították meg a mérkőzést és szerezték meg szezonbeli második győzelmüket.

Nem kezdődött jól a temesvári mérkőzés csíkszeredai szempontból, a Poli ugyanis már az első percben megszerezte a vezetést. Az Ursu lövése után Gyengéről kipattanó labdát Bîrnoi közelről lőtte a hálóba (1-0). A korán bekapott góltól nem estek össze a vendégek, a remek formában játszó Gál-Andrezly kitűnő beadását Kovács fejjel váltotta gólra a 11. Percben (1-1). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy a szünet előtt a játékvezető kissé könnyű síppal befújt egy tizenegyest a hazaiaknak, ám Ursu nem tudott túljárni Gyenge eszén, így döntetlennel mehettek szünetre a felek.

Szünet után sokáig nem történt feljegyezhető esemény. A csapatok főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, ám eredménytelenül. Végül a kitartóan küzdő FK a 89. Percben megszerezte a vezető- és mint kiderült, győztes találatot. Schieb beadását Bor helyezte közelről a hálóba (1-2).

Az FK Csíkszereda öt sikertelen fordulót követően egymás után a második győzelmét szerezte meg.

Labdarúgó 2. Liga, 7. forduló
Temesvári Politehnica–FK Csíkszereda 1–2 (1–1)
Temesvár, Dan Păltinișanu Stadion 500 néző
Gólszerzők: Bîrnoi (1.p.), illetve Kovács (11.p.), Bor (89.p.)
Temesvári Politehnica: Murariu, Sofran, Mera, Scutaru, Oanea, Ignea (Hațegan, 77.), R. Lazăr, Andrei, Bîrnoi (S. Costea 87.), D. Benzar (Gerbi 77.), Ursu
FK Csíkszereda: Gyenge, Takács, Kelemen, Csürös, Bor, Bara, Kovács, Jebari (Ivanovici, 82.), Gál-Andrezly (Schieb, 82.), Hernando (Mészáros, 62.), Bărăbaș (Bújdosó, 82.)
További eredmények:
Concordia Chiajna - Unirea Slobozia 1-1
Petrolul Ploiești - Temesvári Ripensia 2-0
Brassói FC - Dunărea Călărași 3-1
Astra Giurgiu - Dési Unirea 0-2
FC Hermannstadt - Dacia Unirea Brăila 6-0
FC Buzău - Bukaresti Metaloglobus 4-1
AFC Unirea Constanţa - Politehnica Iaşi 0-6
Hétfőn játsszák:
Kolozsvári Universitatea-Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Bukaresti Steaua-Sellenberki SK

(Borítókép: Leczki József)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?