Francia ellenfelet kapott az FK Csíkszereda az ifjúsági Bajnokok Ligájában

A francia Angers SCO lesz az FK Csíkszereda 19 éven aluli utánpótláscsapata ellenfele az ifjúsági Bajnokok Ligájában – közölte a székelyföldi klub a honlapján az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartott sorsolás alapján.

Forrás: fkcsikszereda.ro

Mint köztudott, a másodosztályú klub utánpótláscsapata nyerte a korosztály országos bajnokságát (az U19-es Elit Ligát) a 2020–2021-es idényben, s ezen a jogon vehet részt a kontinens legjobbjainak vetélkedőjén (UEFA Youth League).

Az első meccset szeptember 29-én játsszák Csíkszeredában, a visszavágót október 20-án rendezik Franciaországban. A továbbjutó csapat a második fordulóban a Gabala (azerbajdzsáni)–AZ Alkmaar (holland) párharc győztesével játszik majd.

Az UEFA a felnőtt Bajnokok Ligája csoportbeosztásának mintájára elkészítette az ifjúsági BL sorsolását is, míg a nemzeti bajnokságok győztesei (amelyek felnőtt csapatai nem kvalifikálták magukat a sorozat főtáblájára) külön ágon versenyeznek két egyenes kieséses fordulóban. A csoportok győztesei egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, míg a második helyezettek a „bajnoki ágról” érkező nyolc csapattal rájátszást vívnak a legjobb 16 közé kerülésért, s onnan „egyesül” a mezőny.

A magyar bajnok MTK a cseh Sparta Prága ellen kezd hazai pályán, ha továbbjut, a Köln (német)– Genk (belga) csata győztese lesz az ellenfele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?