Liga 2: újra győzött hazai pályán az FK Csíkszereda

Magabiztos, gólerős játékkal szerezte meg szezonbeli második hazai győzelmét az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata. A rossz szezonkezdet után magukra találtak Valentin Suciu tanítványai és a legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek.

Az előző szezonban még az első osztályban szereplő Jászvásári Politehnica látogatott Csíkszeredába a másodosztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának nyitómérkőzésén. Az fkcsikszereda.ro beszámolója szerint vendéghelyzetekkel indult a mérkőzés, előbb Stoenac fejese szállt veszélyesen a kapura, amelyet Gyenge parádésan ütött ki, majd Camara lövését is sikeresen blokkolta. A következő percben is Gyenge Szilárd a főszereplő, jól állta a sarat a fiatal hálóőr.

A kimaradt vendég-lehetőségek után magukra találtak a székelyföldiek és a 23. percben a vezetést is megszerezték: Jebari jobboldali szabadrúgását Csürös fejjel csúsztatta meg és Jelena közelről mattolta Popescut (1–0). Nem álltak le a csíkiak, a 26. percben egy szögletet követően Csürös ugrott fel jól és fejesgóllal növelte az előnyt (2–0).

Szünet után is az FK veszélyeztetett: Gál-Andrezly beadását Jelena fejelte rá, de Popescu magabiztosan fogta. Az 57. percben egy szabadrúgást követően Takács remekül futott el a jobbszélen, beadására a legjobbkor érkezett Gergely és közelről a kapus mellett a hálóba gurított (3–0). A hajrában szépítettek a vendégek, Deretti fejesét Gyenge nem érte el, így két góllal győzött az FK Csíkszereda, amely pontszámban utolérte a jászvásáriakat és a tabellán is előrelépett átmenetileg a tízedik helyre.

Labdarúgó Liga 2., 10. forduló
FK Csíkszereda – CSM Politehnica Iași 3:1 (2:0)
Gólszerzők: Jelena (23.), Csürös (26.), Gergely (57.), illetve Deretti (90+1)
Sárga lap: Kovács (18.), Takács (33.), Kelemen (37.), Bara (90+2) illetve Pușcaș (67.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Kelemen, Gergely, Bor (Apró 73.) – Csürös, Kovács (Szondi 87.), Jebari (Bara 83.), Gál-Andrezly, Schieb (Ivanovici 73.), Jelena (Mészáros 87.)
CSM Politehnica Iași: Popescu – Stan, Chatziteroglou, Plămadă, Defta, Pușcaș, Chiorean (Cană 65.), Stoenac (Asăvoaei 83.), Mărieș (Deretti 65.), Cristea, Camara

(Borítókép: FK Csíkszereda | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?