Liga2: Idegenből hozta el a három pontot az FK Csíkszereda

Újabb idegenbeli sikert aratott az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó-csapata. A székelyföldiek ezúttal Călărași-ról hozták el a bajnoki pontokat, miután egy gyenge színvonalú mérkőzésen kétgólos győzelmet arattak a Duna-partiak fölött.

Nézők hiányában a pályára lépő játékosok és a stábtagok kiáltásaitól zengett a călărași-i Ion Comșa stadion. Az FK Csíkszereda jó formát mutatott az utóbbi hetekben, ennek megfelelően hamar magukhoz ragadták az irányítást a ragyogó időben lejátszott mérkőzésen. Némi zavart okozott a vendégek játékában, hogy Valentin Suciu vezetőedző már a 10. percben változtatni kényszerült, a megsérült Csürös Attila helyére Bara Levente érkezett. Az FK továbbra is lendületben maradt, a 28. Percben pedig a vezetést is sikerült megszerezni a piros-feketéknek. Takács hosszú bedobása után Szondi fejelte le a labdát, Marvin Schieb pedig félfordulattal 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

Csíkszeredai mezőnyfölénnyel telt az első félidő hátralévő része, ám igazán nagy helyzet nem alakult ki a hazai kapunál. Magabiztos vendégvezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

Kevésbé egyoldalú játlkot hozott a második 45 perc, ám helyzetekkel továbbra sem kényeztették el a közvetítést követő nézőket a csapatok. Javarészt mezőnyjáték folyt a pályán, a hazaiak nem tudtak igazán megújulni, az FK pedig nem erőltette a támadásokat.

A hajrára cserékkel igyekeztek felrázni a szakvezetők a két gárdát. Ez Valentin Suciunak sikerült jobban. A hosszú sérülést követően visszatérő Marrone többször is jól kapcsolódott be a támadások szervezésébe, végül az ő hosszabbításban szerzett bombagólja döntötte el végleg az összecsapást (0–2). A lefújás pillanata előtt a hazaiak vezetőedzője, majd a vendégek játékosa, Takacs is piros lapot kapott reklamálásért.

Labdarúgó Liga 2, 12. forduló
Dunărea Călărași – FK Csíkszereda 0–2 (0–1)
Călăraşi, Ion Comșa Stadion, nézők nélkül
Gólszerzők: Schieb (28.p.), Marrone (90+4.p.)
Sárga lap: Matei (60.), Milea (70.) illetve Takacs (84.)
Kiállítva: Takacs (90+5.)
Dunărea Călărași: Al. Costache – Țenea, Bg. Matei, M. Leca, Sălceanu, C. Avram (Moise 63.), Boiangiu, Rob. Ivan (C. Dr. Grigore 46.), D. Filip – Al. Iul. Stoica (Vultur 81.), Al. I. Popescu
FK Csíkszereda: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, Bor, Csürös (Bara 11.), L. Kovács, Szondi (P. Ivanovici 67.), Gal-Andrezly (Marrone 79.) – Schieb (Rotar 79.), Jelena (Hernando 79.)
További eredmények:
Temesvári Ripensia – FC Buzău 0–0
Bukaresti Steaua – Concordia Chiajna 0–0
Dacia Unirea Brăila – Politehnica Iași 0–2
Unirea Slobozia – Unirea Constanța 2–0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Metaloglobus București 0–0
FC Brașov – FC Hermannstadt 1–2
Később játsszák:
CS Comunal Şelimbăr – Universitatea Cluj
Unirea Dej – Politehnica Timișoara
Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești

(Borítókép: FK Csíkszereda)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?