Hat év után jutott fel a Liga 1-be a Petrolul Ploiești

Fotó: Facebook/Petrolul PloiestiA Petrolul Ploiești csapata jutott fel elsőként a labdarúgó Liga 1-be, miután hétfő este az Ilie Oana Stadionban legyőzte 2-0-ra a Concordia Chiajna együttesét a Liga 2 felsőházi rájátszásának 9., utolsó előtti fordulójában. A Sárga Farkasokhoz kedd este a Kolozsvári U is csatlakozhat, ha hazai pályán nyerni tud a Nagyszebeni FC Hermannstadt ellen.

Hat év után szerepelhet ősztől a labdarúgó Liga 1-ben a román foci egyik emblematikus csapata, a Petrolul Ploiești, amely hétfő este a Concordia Chiajna 2-0-s legyőzésével matematikailag is megváltotta helyét az élvonalban. A győztes gólokat a város egyik nagy tehetségének kikiálltott 19 éves Mario Bratu szerezte, aki a 38. és 48. percben vette be az ellenfél kapuját. A 62 pontos Petrolul ezzel 5 egységre növelte előnyét a tabella élén, és a biztos feljutást jelentő első két helynél hátrébb már nem csúszhat az utolsó fordulóban.

A második helyért ki ki mérkőzést játszik kedd este a Kolozsvári U és a Nagyszebeni FC Hermannstadt. A két, egyaránt 57 pontos erdélyi alakulat közül kedvezőbb helyzetben a Szamos parti csapat van, amely amellett két tényező is szól. Elsősorban az, hogy Kolozsváron, a valószínűsíthetően telt házas sétatéri stadionban játsszák a mérkőzést. A második tényező pedig, ami az Egyetemisták felé billenti a mérleg nyelvét, hogy egy győzelemmel matematikailag is feljutottnak számítanak, ami nem mondható el a nagyszebeniekről is. Bár mindkét csapatnak jelenleg 57 pontja van, az U helyzetelőnye abból adódik a Hermannstadttal szemben, hogy előrébb végzett az alapszakaszban. Tehát egy döntetlen, vagy egy vendégsiker esetében, a biztos feljutást jelentő második hely sorsa az utolsó fordulóban dőlne el.

A harmadik és negyedik helyezett számára sincs minden vesztve, számára megadatik a lehetőség, hogy osztályozón harcolja ki a feljutást a Liga 1 tizennegyedik, illetve tizenharmadik helyezettje ellen, amely jelen állás szerint a Chindia Târgoviște és Bukaresti Dinamo lesz.

Liga 2, felsőházi rájátszás, 9. forduló

  • Petrolul Ploiești–Condcordia Chiajna 2-0
  • Kolozsvári U–Nagyszebeni FC Hermannstadt (kedd, 19:30)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?