Liga 2: két kiállítás és vendéggyőzelem Csíkszeredában

A Petrolul Ploiești győzelmét hozta a Liga 2. hétfő esti összecsapása, miután az első félidőben két gólt szereztek az FK Csíkszereda otthonában. A kilenc (!) sárga lapot és két kiállítást hozó mérkőzés nagy részében hiába játszott mezőnyfölényben a székelyföldi csapat, erejükből csak a szépítésre futotta.

Eseménydús első két percet produkáltak a csapatok. Az első hazai támadás meghozta a mérkőzés első sárga lapját, miután a vendégek 8-as számú játékosa, Roige Pol szabálytalankodott a félpályánál. A második percben megszerezték a vezetést a vendégek. A tizenhatos sarkánál szabálytalankodtak a hazai védők büntetőt érően, a 11-est Vajushi Armando nagy erővel lőtte a léc alá (0-1). A 18. percben ismét a vendégek veszélyeztettek, egy szögletzászló közelében elvégzett szabadrúgás után nem tudtak felszabadítni a hazaiak, ám végül nem alakult ki igazán veszélyes helyzet. A 22. percben jegyezhettük fel a hazai piros-feketék első komoly gólszerzési lehetőségét: harcos labdaszerzés után Mészáros vállalkozott lövésre, a labda alig kerülte el a kapu bal alsó sarkát.

Fél óra elteltével növelte előnyét a Petrolul. Mintaszerű ellentámadás végén a vendégek albán csatára, Vajushi szerezte meg önmaga és csapata második találatát, nagy gól volt (0-2). Csendesen telt a félidő utolsó negyed órája, a hazaiak némileg többet birtokolták a labdát, ám helyzetig nem jutottak.

Mindkét csapat változtatott a szünetben. A vendégeknél Bratu helyett Constantinescu lépett pályára, a hazaiaknál Mészárost Kálmán Szilárd, Botorokot pedig Bogdan Rotar váltotta. Harcosan kezdte a második 45 percet az FK Csíkszereda, az első helyzet mégis a vendégek előtt adódott, a két gólt szerző Vajushi veszélyeztetett távolról, Rybánsky magabiztosan védett. Az 57. percben szépítettek a csíkiak. A 16-os vonal magasságából jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után Bauza lőtt a vendégek kapujának jobb oldalába (1-2).

A 62. percben a hazaiak szakvezetője, Valentin Suciu kihasználta a harmadik cserelehetőségét is. Jött Palmeș helyett János Norbert, a vendégeknél pedig Salifu lépett pályára, aki Lax Nirt váltotta. Eközben a vendégek már az ötödik sárga lapjukat gyűjtötték be.

És ezzel még nem volt vége! A 72. percben Balint összeszedte a második sárgáját is, így idő előtt mehetett az öltözőbe. Nem tartott sokáig az emberelőny. Egy perccel később János csúszott oda a vendégkapusnak sportszerűtlenül, amiért azonnal kiállította a játékvezető.  Tíz a tíz ellen futottak tehát neki az utolsó negyedórának a felek. A vendégek pedig friss játékost hoztak be: Buhaescu érkezett Roige helyére, a 77. percben történt mindez. A hajrára kettős cserével igyekezett frissíteni csapatát a hazai szakvezetés: Suciu Bara helyére, Pintér pedig Bauza helyett érkezett az utolsó hat percre. A végére a Petrolul is kihasználta a cserelehetőségeit és taktikusan kihúzta a hátralévő perceket. Hiába birtokolta többet a mérkőzésen a labdát az FK Csíkszereda, az ellenfél 16-osánál rendre elfogyott a támadók tudománya, így a második hazai mérkőzésükön pont nélkül maradtak a székelyföldiek.

Liga 2. alapszakasz 4. forduló
FK Csíkszereda – FC Petrolul Ploiești 1-2 (0-2)
FK Csíkszereda: Rybánsky, Takács, Intzidis, Apró, Palmeș (János 62. p.), Bara (T. Suciu 85 p.), Eder, Botorok (Rotar 46. p.), Bauza (Pintér 85. p.), Marrone, Mészáros (Kálmán 46. p.)
FC Petrolul Ploiești: Avram, Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu, Lax (Salifu 65. p.), Vajushi (Botic 88. p.) , Ekollo (Răuță 88. p.) , Bratu (M. Constantinescu 46. p.), Roige (Buhăescu 77. p.), Balint
Gólszerzők: Bauza (57. p.), ill. Vajushi (2. és 33. p.)
Kiállítva: János Norbert (74. p.), ill. Valentin Balint (72. p.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?