Idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnokságot az FK Csíkszereda

A Máramaros megyei Lénárdfalván kezdte meg bajnoki szereplését a Liga 2. 2020/2021-es szezonjában az FK Csíkszereda. A székelyföldi piros-feketék magabiztos játékot mutatva egy góllal jobbnak bizonyultak házigazdáiknál, így sikerrel vették a másodosztályú küzdelmek első kihívását.

Bár a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében nézők nem lehettek jelen a lénárdfalvi stadionban, az Erdélyi Magyar Televíziónak köszönhetően élőben követhették a csíkszeredaiak első bajnoki összecsapását a piros-feketék hívei. Rajtuk kívül több százan a pályát övező kerítésen kívülről tekintették meg az összecsapást.

A találkozó kezdetétől támadólag lépett fel a Hargita megyei együttes. Valentin Suciu tanítványai több helyzetet is kidolgoztak az első negyed órában. A hazaiak a 16. percben jutottak el először az FK kapujáig. Az első fél óra végén góllá érett a vendégcsapat fölénye: a 27. percben Takács lövése még a felső kapufát találta telibe, két perc múlva azonban Bara Levente jól helyezett lövését követően a hazaiak kapujában kötött ki a labda (0-1)

A szünet előtt mindkét csapatnak adódtak még gólszerzési lehetőségei, ám további találat nem született.

A második félidőt bátor játékkal kezdte a Lénárdfalva. A legközelebb akkor jártak az egyenlítéshez a házigazdák, amikor az 56. percben az FK kapusa, Ribánszki szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül Balhát és 11-eshez jutottak. A büntetőt Ribánszki jó vetődéssel hárította, korrigálva így hibáját. A büntetőt követően magukra találtak a vendégek és újra mezőnyfölénybe kerültek. A 61. percben pályára lépett az FK legújabb szerzeménye, a felvidéki Mészáros András, majd Palmes sérülése miatt János Norbert kapott játéklehetőséget.

A továbbiakban több helyzetet hibázott el az FK Csíkszereda, újabb gólt azonban nem tudtak elérni, így maradt az 1-0-s eredmény. Jól kezdte tehát az új szezont a székelyföldi csapat, amely a jövő szombaton az U Craiova 1948 csapata ellen mutatkozhat be hazai pályán.

Liga 2. 1. forduló
Lénárdfalvi SK – FK Csíkszereda 0:1 (0:1)
Lénárdfalva, zárt kapuk mögött
Gólszerző: Bara (29. perc)
FK Csíkszereda: Ribánszki – Palmes (János 71.), Apró, Takács, Intzidis, Marrone, Eder (Csürös 93.), Bauza (Kálmán 61.), Botorok, Suciu (Mészáros 61.), Bara

Kapcsolódók

Kimaradt?