Liga 2: elúszott a felsőház az FK Csíkszereda számára

Hiába dolgozott ki több helyzetet és szerezte meg a vezetést is az FK Csíkszereda az Brassói FC ellen, nem sikerült megnyernie a felsőházi rájátszás szempontjából sorsdöntő összecsapást.

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját játszották szombaton. Az FK Csíkszereda a Brassói FC csapatát fogadta hazai pályán. A jó idő és a járványügyi korlátozások feloldása telt házat vonzott a hargitai megyeszékhelyen. A csíki szurkolók jelentős erősítést kaptak Sepsiszentgyörgyről, így hatalmas hangzavarban kezdődhetett a mérkőzés.

A hazaiak számára csak a győzelem jelentette volna a felsőházi rájátszásba jutást. Ennek megfelelően kezdtek Valentin Suciu legényei, a mérkőzés elején több nagy helyzetet kidolgoztak a piros-feketék. Rögtön a második percben Schieb megugrását láthatták a nézők, majd Kovács lőtt alig mellé. Az 5. percben a vendégkapuba került a labda, ám Jelena lesről talált be, így a játékvezető nem adta meg a gólt. A folytatásban is támadásban maradt az FK, Kovács és Jelena is újabb lehetőségeket puskázott el.

A szurkolókon nem múlt semmi | Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

A félidő hajrájában góllá érett a hazai nyomás. A 40. percben Marrone kavargatott a bal oldalon, majd a tizenhatosra betörve szépen kilőtte a hosszú sarkot (1–0). Még a gólt ünnepelték a szeredaiak, amikor egyenlített a Brassó. Angelov tört át a hazai védelmen, beadására jól érkezett Lambrinoc és közelről Gyenge kapujába helyezett (1–1).

Szünet után ott folytatták a hazaiak, ahol abbahagyták. Előbb Jelena hagyott ki újabb lehetőséget, majd Schieb fejelt kapufát. Közben a vendégek sem tétlenkedtek, Lambrinoc lövésénél kellett Gyengének bravúrt bemutatnia. Ezt követően visszaesett a Csíkszereda játéka. Elképzelés nélkül szőtték támadásaikat a hazaiak és ahogy telt az idő, úgy bizonytalanodtak el egyre jobban.. Az érkező cserék sem tudtak új színt vinni a játékba, a Brassó pedig rutinosan pörgette le a játékperceket.

Maradt a döntetlen, a Slobozia győzelmének (és jobb gólarányának) köszönhetően megelőzte az FK Csíkszeredát és bejutott a legjobb hat közé, a csíkiak nem tudták megismételni az előző szezonbeli bravúrjukat.

Liga 2., 19. forduló
FK Csíkszereda – FC Brassó 1–1 (1–1)
Gólszerzők: Marrone (40.), illetve Lambrinoc (43.)
Sárga lap: Piper (28.), Tesiya (75.), Negreanu (90.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Gergely, Apró, Marrone – Csürös, Kovács (Metoyan 69.), Jebari (Bara 90.), Gál-Andrezly (Ivanovici 78.) – Jelena, Schieb (Hernando 78.)
FC Brassó: Popescu – Drăgoi, Dumbravă, Gherghe, Maric – Lambrinoc (Iorga 73.), Piper (Popa 82.), Tesiya (Burlacu 82.), Angelov (Andronic 90.) – El Azzouzi, Vasile (Negreanu 73.)
További eredmények:
Unirea Constanța-Petrolul Ploiești 2–3
Temesvári SSU Poli-FC Hermannstadt 1–2
FC Buzău-Concordia Chiajna 0–1
Jászvásári Poli-Astra Giurgiu 3–1
Bukaresti Metaloglobus-Bukaresti Steaua 1–3
Viitorul Pandurii Târgu Jiu-Sellenberki SK 1–0
Dacia Unirea Brăila-Dési Unirea 0–1
Unirea Slobozia-Temesvári Ripensia 1–0
Később játsszák:
Kolozsvári U-Dunărea Călărași

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?