Díjazzák Csíkszereda legjobb sportolóit, csapatait és edzőit

Tizennégy különböző kategóriában adják át az Év sportolója, csapata és edzője díjat Csíkszeredában, emellett két közönségdíjast is kitüntetnek. Kedden indul a közönségszavazás.

Hagyományosan a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság decemberi sportgáláján díjazzák a megye legjobbjait, ám a járványhelyzet meghiúsította az esemény megszervezését. A városvezetés ugyanakkor fontosnak tartja, hogy külön is kifejezze köszönetét Csíkszereda sportolóinak, csapatainak és edzőinek a fáradságot nem ismerő, áldozatos munkát – hangzott el a kedden tartott városházi sajtóeseményen. „Ez az igény hívta életre az Év sportolója rendezvényt, amelyet január 28-án szervezünk a városháza dísztermében” – számolt be a kezdeményezésről Sógor Enikő alpolgármester.

Fotó: Csíkszeredai Városháza

A múlt héten felhívást tettek közzé a csíkszeredai edzőknek, ők január 19-ig tölthetik fel a sportolók és a csapatok legjobb 2021-es eredményeit, tizennégy kategóriában – hangzott el. Díjazzák az év sportolóját női és férfi, felnőtt és utánpótlás kategóriában – külön elismerik a parasportolókat –, az év csapatát felnőtt és utánpótlás kategóriában, valamint az év edzőjét egyéni és csapatsportokban, illetve felnőtt és junior kategóriában. Az edzők által elküldött eredmények alapján a sorrendről a sportkuratórium dönt, amelynek sportolók, edzők, sportújságírók, sporttal foglalkozó önkormányzati képviselők a tagjai – emelte ki Sógor Enikő.

A közönségszavazatot kedden, a sajtótájékoztató kezdetén élesítették a Csíkszereda Városháza és a Primăria Miercurea-Ciuc nevű Facebook-oldalakon. A kuratórium szavazatai alapján rangsorolt öt egyéni sportoló (Adi Teslovan és Cseh Vajk Imre, Erőss Koppány, Ferencz Katalin, Márton Enikő, Novák Eduárd) és öt csapat (Csíkszeredai Imperial Wet, Csíkszeredai Sportklub (férfi), FK Csíkszereda, FK Csíkszereda U19, VSK Csíkszereda ifi II) közül szavazhatnak arra, akit közönségdíjjal jutalmaznának.

„Minden lájk egy-egy szavazatnak felel meg, és csakis a két megnevezett oldalon leadott lájkok érvényesek. A kedveléseket január 23-án 22.00 órakor összesítjük. A díjazottak szponzortámogatásból származó ajándékcsomagokat és kupákat vehetnek át” – mondta az alpolgármester

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?