Erste Liga: Kiütéssel győzött a Csíkszeredai Sportklub

Lehengerlő első harmadának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub a MAC HKB Újbuda ellen az Erste Liga vasárnapi játéknapján. A székelyföldiek egészen elképesztő támadójátékot bemutatva hétgólos előnyt dolgoztak ki a nyitó játékrészben. A nagy visszatérő Andrej Taratukhin négy ponttal járult hozzá a kiütéses sikerhez.

Megerőltető napok álltak a Mac HKB Újbuda csapata mögött, a magyarországiak pénteken és szombaton is pályára léptek. Előbb Brassóban szenvedtek sima vereséget, majd Gyergyószentmiklósról hozták el túlórában az egyik bajnoki pontot. A Sportklub először lépett pályára ebben az évben, az eredetileg kiírt UNI Győr ETO HC és Debreceni EAC elleni összecsapásokat törölték.

Jó iramban kezdődött az összecsapás, nagy kedvvel vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok. A lendület a Sportklub számára volt kifizetődőbb, az 5. percben a héten Csíkszeredába visszatért Andrej Taratukhin köszönt be és szerezte meg a vezetést a kékeknek (1–0). Az első gól megadta az alaphangot a szeredai támadószekciójának, egészen elképesztő negyed óra következett. Előbb Becze duplázta meg az előnyt a 8. percben, majd egy perc múlva Stach szerencsés találata már háromgólos hazai vezetést jelentett (3–0).

A vendégek szakvezetése időkéréssel igyekezett felrázni az övéit, ám nem sok eredménye volt a fejmosásnak, gyors egymásutánban Láday és Sofron is betalált ötgólosra hizlalva a hazai előnyt (5–0). Nem álltak le a vendéglátók a biztos előny tudatában sem, két emberelőnyös találattal tovább sokkolták a magyarországiakat. Előbb Taratukhin duplázott, majd a kapuscsere után frissen beállt Bálizs Bencét a friss igazolás, Lapenkov avatta fel (7–0). A játék képe és az eredmény alapján is nyilvánvaló volt, hogy a mérkőzés fontos kérdései eldőltek az első húsz percben.Fotó: Csíkszeredai Sportklub| Pál Zoltán

A második játékrészben sem vettek vissza a tempóból a hazaiak. Öt perc elteltével Sofron szerezte meg önmaga második, csapata nyolcadik találatát, a 33. percben Kuljas emberhátrányban ütött szép gólt (9–0). Ritter  Zalán találata enyhített némileg a MAC szenvedésein, ám Rokaly Szilárd levegőből behúzott korongja visszaállította a kilencgólos különbséget (10–1).

Az utolsó harmad sem hozott fordulatot, a vendégek azzal vigasztalódhattak, hogy a záró húsz percet legalább megnyerték. Molnár Bálint szépített, Becze duplázott, végül Kreisz Brúnó mutatta meg, hogy a látogatók is tudnak emberhátrányban gólt ütni. A vége 11–3 lett, a csíkszeredaiakra a jövő héten előbb román bajnoki mérkőzés vár, majd pénteken a Ferencvárost fogadják az Erste Liga csúcsrangadóján.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – MAC HKB Újbuda 11–3 (7–0, 3–1, 1–2)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 850 néző
Gólszerzők: Taratukhin (5., 17.), Becze (8., 44.), Stach (9.), Láday (10.), Sofron (12., 26.,), Lapenkov (17.), Kuljas (33.),  Rokaly Sz. (35.), ill. Ritter (34.), Tóth R. (43.), Kreisz (58.)
Kapura lövések száma: 61–22
Kiállításpercek: 6, ill. 16 perc
További eredmény:
Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 4–8

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?