Erste Liga: visszatért Csíkszeredába a korábbi közönségkedvenc

Rövid németországi kitérőt követően ismét a Csíkszeredai Sportklubban folytatja pályafutását a klub korábbi népszerű csatára, Andrej Taratukhin. Az eddig sem gyenge támadópotenciált a visszatérő csatár mellett egy újabb igazolással is megerősítették a kék-fehérek.

Két új támadó érkezését jelentette be a Csíkszeredai Sportklub Erste Ligás jégkorongcsapata. Visszatért a csapathoz a korábbi közönségkedvenc Andrej Taratukhin. Az orosz csatár négy szezonon keresztül erősítette a székelyföldieket mielőtt az elmúlt idény végén Németországba igazolt.

Andrej Taratukhin 2017-ben érkezett Csíkszeredába. Érkezését követően már az első szezonban remek sikereket ért el a csapattal: Románia Kupát és bajnokságot nyertek, illetve bronzérmet szereztek az Erste Ligában. Az évek során még további két alkalommal nyert Románia Kupát, illetve Erste Ligát csíkszeredai színekben (a 2019/20-as szezonban megosztott bajnokként, a Ferencvárossal közösen). Kék-fehér színekben 147 mérkőzésen szerepelt az Erste Ligában, ahol 154 pontot szerzett, a román bajnokságban 89 meccsen 150 pontot tett a közösbe.

Tapasztalt orosz csatár érkezik

A visszatérő Taratukhin mellett a Sportklub leigazolta Jevgenyij Lapenkovot. A tapasztalt támadó Moszkvában látta meg a napvilágot 1984 augusztus 1-jén. Nevelőegyüttesében, a CSKA Moszkvában tanulta a jégkorong alapjait és ott is vált belőle profi jégkorongozó. Felnőtt pályafutása során olyan neves csapatokban fordult meg, mint a Vityaz Podolszk, Metallurg Novokuznyeck, Torpedo Nyizsnyij Novgorod, Lokomotiv Jaroszlavl, Nyeftyehimik Nyizsnyekamszk, Szpartak Moszkva, Ak Barsz Kazany, Jugra Hanti Manszijszk, Avtomobiliszt Jekatyerinburg, HK Szocsi, Traktor Cseljabinszk és a Szeversztal Cserepovec.

A KHL-ben eltöltött 12 szezon során 569 mérkőzésen lépett jégre, de a KHL elődjeként futó orosz első osztályban is több, mint 100 összecsapáson szerepelt. A KHL-ben összesen 264 pontot hozott össze 106 gól és 158 gólpassz formájában. Lapenkov az idei szezont a dán elsőligában szereplő Herlev Eaglas csapatában kezdte meg, ahol 21 mérkőzésen 20 pontot termelt, onnan igazol most a Csíkszeredai Sportklubhoz.

(Borítókép: archív | Csíkszeredai Sportklub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?