Három új játszótér épült Csíkszeredában egyházi tulajdonú területeken

Fotók: Farkas EndreCsíkszeredai plébániák mellett kialakított játszótereket adtak át kedden délelőtt. A három helyszínen elkészült létesítményeket továbbiak fogják követni a városháza beruházása nyomán.

Bár a téli időjárási körülmények jelenleg nem ideálisak a szabadtéri játékra, az elmúlt napokban készült el a csíkszeredai városháza beruházása nyomán három játszótér, amelyek a városban működő plébániák közelében épültek. Közösségi találkozási pontok kialakítása volt a célja az év második felében elindított játszótér-építési projektnek – mondta a csíkzsögödi Szentháromság templom szomszédságában tartott sajteseményen Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

„Számunkra nagyon fontos, hogy Csíkzsögöd, Taploca, Somlyó, Csobotfalva, Csiba, Szécseny, Zsögödfürdő megkapják azokat az infrastruktúrákat, ahol a gyerekek és felnőttek is otthon érzik magukat. A közösségi élet mozgatórugói ezeken a kistelepüléseken, városrészekben az egyházak, a plébániáink” – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: a játszótér-építési programmal éppen ezért keresték meg a történelmi egyházak képviselőit azzal az elképzeléssel, hogy a plébániáknál készüljenek ilyen létesítmények.Bors Béla, Sebestyén Ottó, Korodi Attila

Mindez úgy volt lehetséges, hogy az érintett plébániák térítésmentesen ajánlották fel a játszótéri elemek telepítéséhez szükséges területet 10 évre, így városi játszóterekként kerültek nyilvántartásba és a városháza végzi a karbantartást is, hangzott el.

Bors Béla alpolgármester elmondta: számos bürokratikus akadályt kellett leküzdeniük az építkezésekhez. „Három ilyen játszóteret sikerült telepítenünk az idén: itt, Zsögödben, Csibában és Csobotfalván szintén a templom szomszédságában. Jövőre szeretnénk folytatni” – szögezte le. A három, egyenként négy elemből álló játszótér 75 ezer lejbe került, egy helyi vállalkozó készítette és telepítette azokat – tette hozzá a városvezető.

Sebestyén Ottó, csíkzsögödi plébános hangsúlyozta, hogy a csíkszeredai városvezetés partner volt a műemléktemplom felújításában és a játszótérépítésben is találkoztak az elképzeléseik. A templom melletti telket, ahová a játszótér is épült, magyar állami támogatással sikerült megvásárolniuk.

„Az volt az elképzelésünk, hogy a gyermekeknek, családoknak szabadidős tér legyen kialakítva. Építkezési engedélyünk van és folytatódik ez a terv. A második lépésben a város állt mellénk és nagyon meglepődtem, amikor egy héttel ezelőtt felszerelték a játszóteret” – foglalta össze a plébános. A játszótér mellé a jövőben tervezi a plébánia műfüves sportpálya építését, teqball-, és ping-pong asztal felállítását is, jelenleg az anyagi forrásokat keresik a megvalósításhoz, tudtuk meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?