Folytatódik Csíkszereda városrészeinek felújítása

Sajtótájékoztató keretében számolt be a csíkszeredai városvezetés az Octavian Goga negyedben lezárult felújítási munkákról. A megújult városrész elkészülte után újabb beruházás következik, a Nagy István festő utcának és környékének átalakítási terveit a következő év elejéig lehet véleményezni az ottlakóknak.

A csíkszeredai városháza, a kivitelező vállalkozás és a helyi lakószövetség képviselőinek jelenlétében mutatták be a megújult Octavian Goga lakónegyedet Csíkszeredában szerdán délután. Mint Korodi Attila polgármester tájékoztatott: a beruházás 2017-ben indult és késő ősszel ért véget, és 13,5 millió lejbe került, amelyet az önkormányzat saját költségvetéséből, valamint a megyei tanács hozzájárulásával tudott finanszírozni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta: a város és a megye vezetőségének partnersége, együttműködése megfelelő és eredményes. A politikus kifejtette: számos területen várható gyümölcsöző közös gondolkodás és munka a két testület együttműködése során.Öt új játszóteret alakítottak ki az Octavian Goga negyedben | Fotók: Farkas Endre

A negyedben elvégzett munka számadataival kapcsolatosan Bors Béla alpolgármester számolt be. A negyedben 316 parkolót alakítottak ki, ami nyolccal több, mint a felújítás előtt volt – emelte ki a városvezető. A felújítás során öt játszótérrel bővült a lakónegyed, létrehoztak egy műanyag borítású sportpályát, rendezték a zöldövezeteket, elhelyeztek 40 darab padot, és 11 zárt kerékpártározót is kialakítottak. Hozzátette: civilizált, gyermekbarát lakókörnyezetet tudtak kialakítani, ahol a közbiztonságot kamerarendszer is fogja erősíteni, amely a helyi rendőrség diszpécserszolgálatához lesz bekötve.

Mindezek mellett bemutatták a Decemberi forradalom utcában megvalósított változásokat. Mint Korodi Attila kifejtette: egy leromlott állapotú útszakasz felújításáról volt szó, amely során kicserélték a esővíz elvezető csatornát, valamint új kerékpársávot hoztak létre. Az út karbantartására 879 ezer lejt fordítottak, 370 méteren újult meg az aszfaltréteg, 240 méteren a járdát is kicserélték és szegélykövekkel látták el.

Bemutatták a Nagy István festő utca környékének átalakítási terveit is. A beruházás megvalósíthatósági tanulmányát január végéig szeretnék elfogadni – jelentette ki Korodi Attila. Hozzátette: Január 10-éig várják az érintett lakók véleményét a tervekkel kapcsolatosan, amelyek kidolgozását egyébként mintegy másfél éves közvita előzte meg. A polgármester elárulta azt is, hogy a területen található használaton kívüli kazánházban a jövőben cselgáncs-központ kialakítását tervezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?