Több szempontból is sikeres volt a rövidpályás úszóbajnokság Csíkszeredában

Sikerrel zárult Csíkszeredában a Csíki Csobbanüban megrendezett országos rövidpáályás úszóbajnokság. Az eseményen több mint 350 sportoló vett részt és egy 1989-ben beállított csúcsot is átadtak a múltnak. Hamarosan a nemzetközi szabványoknak is megfelel majd az uszoda pályája, így nemzetközi tornákat is vendégül láthat Csíkszereda.

Helyszíni sajtótájékoztatón értékelték a pénteken véget ért országos rövidpályás úszóbajnokságot. A Csíki Csobbanóban 2018 óta Csíkszeredában szervezik meg a viadalt, tavaly azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Az idei megmérettetést sikerült megtartaniuk, ám a nézők nem lehettek jelen az eseményen – foglalták össze a szervezők pénteken.

Mint elhangzott: 64 résztvevő klub több mint 350 junior, ifjúsági és felnőtt versenyzőjét láthatta vendégül a hargitai megyeszékhely. A záróeste döntői előtt már harminc rekord dőlt meg, köztük – a Bukaresti Steaua 16 éves úszója, Bianca Costea jóvoltából – az 50 méteres női gyorsúszás 1989-es csúcsa is.Matei Giurcăneanu, Korodi Attila és Trandafir Norbert | Fotó: Farkas Endre

„Az ide látogatók értékelték a meglévő infrastruktúrát, és közösen azt vállaltuk, hogy a következő évi versenyre a medence már rendelkezni fog a szakszövetség homologálásával” – fejtette ki Korodi Attila polgármester. Az országos úszószövetség főtitkára, Matei Giurcăneanu elmondta: amikor 2018-ban Csíkszeredába „költöztették” a tornát, sok volt a kételkedő hang, azóta viszont ezek teljesen elnémultak. A főtitkár elmondta: Csíkszereda az uszodával és a szálláshelyeivel remek házigazda.

A torna főszervezője, a VSK Csíkszereda edzője, az Európa-bajnoki bronzérmes úszó, Trandafir Norbert kiemelte: a pálya méretei rendben vannak, ezt szentesíti a homologálás, és azt követően rövidpályás világkupák helyszínének is megfelel majd a csíkszeredai létesítmény. A helyi úszókat a 16 éves Erőss Nóra képviselte, aki három számban indult (50, 100 és 200 méteres mellúszás), és két negyedik, valamint egy ötödik hellyel zárt. Trandafir Norbert bízik benne, hogy jövőre a csíki úszósportot is több versenyző képviseli majd, és magán a tornán is még több részvevő lesz, nézőkkel együtt.

(Borítókép: Farkas Endre)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?