Szabadtéri műjégpálya nyílt Csíkszeredában

Első alkalommal állítottak fel műjégpályát Csíkszereda központjában, ahol szombattól február végéig várják a korcsolyázni vágyókat. A hargitai megyeszékhelyen adventi tematikus vásárral, Mikulás-vonattal, kerékpárral és mentőautóval érkező Mikulásokkal, gasztroutcával kedveskednek a városlakóknak és az oda látogatóknak.

Szombaton délután megnyitották a közönség előtt Csíkszereda első köztéri műjégpályáját. A Szabadság téren felállított jégpálya három hónapon át fogadja a korcsolyázás kedvelőit. A megnyitó alkalmával az Iskolás Sportklub és a Sportklub műkorcsolyázói tartottak bemutatót, akiket Simon Mária és Bogyó Löffler Mária készített fel.Fotók: Farkas Endre

Advent második hétvégéjén számos más programra is kilátogathatnak a csíkszeredaiak. Vasárnap délután 5 órakor a központi parkban felgyúl a második gyertyát jelző fény is a város adventi koszorúján. Az e köré szervezett ünnepség keretében a Psallite ifjúsági kórus énekel, és Solymosi Alpár unitárius esperes tart áhítatot.

A gyertyagyújtást követően kivilágított és feldíszített mentőautón érkezik a promenádra a Mikulás a Hargita Megyei Mentőszolgálat és az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókja jóvoltából. A város két lakónegyedébe a biciklis Mikulások látogatnak el: a Kalászban a negyedbe vezető lépcsősor aljánál, míg a Tudorban a felső Amigo előtt várja biciklis Mikulás a legkisebbeket délután 5 órakor.

December 4-én és 5-én útjára indul a Mikulás-vonat is, amely mindkét nap 11 és 20 óra között közlekedik, és a Csíki Játékszínnel szemben levő buszmegállóból indul. Az érdeklődők előzetesen itt regisztrálhatnak.

A promenádon megnyílt az Adventi kirakodó. Ezen a hétvégén lakásdekorációkat és használati tárgyakat, karácsonyi díszeket, társas- és gyerekjátékokat, illetve más, gyerekeknek készült termékeket kínálnak a helyi és a környékbeli kézművesek szombatonként 11 és 18 óra között, vasárnap pedig 11 és 19 óra között.

A Karácsonyi gasztróforgatag hétköznapokon 15–20 óra, szombaton és vasárnap 11–20 óra között étkekkel és italokkal várja a parkba betérőket és a promenádon sétálókat.

A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal, a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulás – és ezáltal Hargita Megye Tanácsa –, valamint a Transylvanian Tennis & Squash Club partnerségével megvalósult 600 négyzetméteres műjégpálya a hét minden napján 10 és 21 óra között várja a korcsolyázókat, akik pihenésképpen megkóstolhatják a helyi alapanyagokból készült, a hűvös időkhöz illeszkedő étel- és italkínálatot. A pályán egyszerre 150 személy tartózkodhat, a maszk viselése kötelező, gyermekeknek pedig a védősisak használata is. A belépő másfél órára gyermekeknek 6 lejbe, felnőtteknek 10 lejbe kerül. Jégre lépésre minden második órában van lehetőség, mert kétóránként felújtják a jeget. A Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulás tagtelepüléseiről érkező, szervezett iskolai csoportok ingyenesen korcsolyázhatnak majd – előre egyeztetett időpontokban –, amennyiben személyenként 10 darab összepréselt PET-palackot dobnak be az Eco-Csík által a pálya mellé kihelyezett tárolóba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?