Fényesen világít a hit gyertyája Csíkszeredában

Meghitt közösségi ünneppé varázsolták advent első vasárnapját Csíkszeredában. A város karácsonyfáját ölelő koszorún felgyúlt a hit gyertyája és a megyeszékhely központja is ünnepi fénybe öltözött.

Második évben állítottak karácsonyfát Csíkszereda központi parkjában, ahol idén is ünnepi gyertyagyújtást szerveznek advent négy vasárnapján. Az ünnepre hangolódás jegyében Korodi Attila polgármester köszöntötte a városlakókat a hit gyertyájának meggyújtása alkalmából. A városháza közösségi oldalán élő közvetítésben is követhették az eseményeket azok, akik nem tudtak személyesen elmenni a parkba.Fotók: Csíkszeredai városháza sajtószolgálata

A városvezető beszédében a közösségi élmények és a közös várakozás fontosságát emelte ki a szép számban megjelent ünneplőkhöz szólva. „Kívánom mindenkinek, hogy a ma meggyúló gyertya fénye világítsa be szíveinket, lelkeinket, és hozzon hitet magunkban, egymásban, családjainkban, barátainkban, egyházi és világi vezetőinkben, mert ha ez megvan, az aggodalom, a félelem és a kétely helyét átveszi a csend, a béke, és az igazi gyermeki várakozás” – fogalmazott Korodi Attila.

A polgármester köszöntőjét követpen Kalányos Ottó csíkszentkirályi római katolikus segédlelkész tartott áhítatot és áldotta meg az adventi koszorút. Az Árvácska együttes az alkalomhoz illő énekekkel tette meghitté advent első vasárnapját Csíkszeredában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?