Liga 2: Győzelemmel kezdte a tavaszt az FK Csíkszereda

Jól indult a bajnoki folytatás az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó csapata számára. A székelyföldiek két góllal győzték le a Dési Unireát a szombaton lejátszott mérkőzésen.

Télies időjárási körülmények között fogadta első ellenfelét a másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatásában az FK Csíkszereda. A désiek nem jöttek egyedül, lelkes szurkolótábor támogatta a kékeket.

Jól kezdett a Szereda, Jebari már a harmadik percben kapufát lőtt szabadrúgásból. Támadásban maradt az FK, Shieb veszélyeztetett, majd egy szöglet után a gólvonalról mentett az ellenfél kapusa. A hazai fölény a 21. percben érett góllá: Jelena passzol jól Kovácsnak, aki senkitől sem zavartatva a jobb alsóba rúgta a labdát (1–0). A gól után a vendégek is megmutatták, hogy tudnak focizni, Bogdan révén kapufáig is eljutottak. A félidő vége előtt Gyengét is megtornáztatták, Cocian tette próbára a hazai kapuvédőt.Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

A szünetben egyik edző sem változtatott a kezdőcsapaton. Az 56. percben a vendégek baloldali támadására Bogdan érkezett jó ütemben a tizenhatoson belülre, de az oldalhálót találta el. Négy perc múlva Jebari indította Jelenát, aki a kapussal szemben nem hibázott és kétgólosra növelte az előnyt (2–0).

A folytatásban a vendégek játékosa Kereki kireklamált magának egy piros lapot, így a désiek emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. Tíz emberrel is próbára tették még Gyenge képességeit, ám az eredmény nem változott, a csíkiak győzelmükkel továbbra is versenyben vannak a rájátszást jelentő hatodik hely eléréséért.

Liga 2, 17. forduló
FK Csíkszereda – Dési Unirea FC 2–0 (1–0)
Gólszerző: Kovács (21.), Jelena (60.)
Sárga lap: Gál-Andrezly (72.), Hernando (88.) illetve Railean (67.), Pop (73.)
Kiállítva: Kereki (67.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Gergely, Apró, Marrone, Csürös, Kovács (Szondi 81.), Jebari (Ivanovici 65.), Gál-Andrezly (Bara 77.), Jelena (Metoyan 81.), Schieb (Hernando 77.)
Dési Unirea FC: Railean – Gîț (Meszaros 64.), Kereki, Burdet, Ros, Cătinean, Cocian (Pop 57.), Chira (Rus 57.), Blaj, Manole (Pop 68.), Bogdan (Frasineanu 64.)
További eredmények:
Temesvári SSU Poli – Petrolul Ploiești 0–3
FC Buzău – Astra Giurgiu 4–1
Jászvásári Poli – Brassói FC 1–1
Bukaresti Metaloglobus – Sellenberki SK 1–0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Temesvári Ripensia 0–0
Dacia Unirea Brăila – Unirea Slobozia 0–3
Unirea Constanța – Bukaresti Steaua 0–5
Később játsszák:
FC Hermannstadt – Dunărea Călărași
Kolozsvári U – Concordia Chiajna

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?