Liga 2: háromgólos győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást az FK Csíkszereda

Hazai pályán háromgólos győzelemmel mutatkozott be szombaton Dican Ferenc, az FK Csíkszereda közelmúltban kinevezett vezetőedzője. A székelyföldiek a labdarúgó másodosztályú bajnokság alsóházi rájátszásában a Temesvári Politehnica csapatát fogadták, és második félidőben nyújtott eredményes játékuknak köszönhetően magabiztos diadalt arattak.

A kezdő sípszó előtt a Román Labdarúgó Szövetség képviseletében Sabou Daniel megfigyelő, emlékérmet nyújtott át Gergely Botondnak (FK Csíkszereda) és Andrei Dorunak (Politehnica Temesvár), mivel mindketten tagjai voltak az U19-es a korosztályos Európa-bajnokságra kijutott válogatottnak.

Kevés néző előtt, ám jó hangulatban indult útjára a labda az elmúlt fordulóban szbadnapos FK otthonában. A hazai szurkolótábor mellett a vendégeket is elkísérte egy lelkes szurkolócsoport. Kényelmes tempóban kezdtek a csapatok, javarészt mezőnyjáték zajlott a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az egyetlen kapuralövést a hazai oldalon jegyezhettük fel, a 18. percben Gál-Andrezly Peter tört be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt kpaura, ám a temesváriak ausztrál kapusa Devenish jó ütemben avatkozott közbe.Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

A szünet után nem sokat változott a játék képe, bár a vendégek némileg aktívabban kezdtek, ami nem volt nagy dicsőség az eddig látottakat tekintve. Negyed óra elteltével éledeztek a szeredaiak, Marrine egy lövéssel jelezte, hogy nem tettek le a gólszerzésről a piros-feketék. A 63. perc jelentett fordulatot a mérkőzésben. A vendégek kapusa büntetőt érően ütközött Gál-Andrezlyvel. A tizenegyest Petre Ivanovici magabiztosan értékesítette (1–0).

Az utolsó tíz percet megnyomta a hazai gárda. A 83. percben Kovács labdát szerzett a tizenhatos előtt és szép góllal növelte az előnyt (2–0). Az i-re a pontot Bara tette föl, aki közelről talált be (3–0). A harmadik gól után Rodrigo is közel állt ahhoz, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé, de éles szögből leadott lövése a kapufán csattant, így maradt a háromgólos csíki győzelem.

Liga 2., alsóházi rájátszás 2. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 3–0 (0–0)
Csíkszereda, 400 néző
Gólszerző: Ivanovici (64. büntetőből), Kovács (83.), Bara (90.)
Sárga lap: Jebari (55.), Rodrigo (60.), Ivanovici (48.), illetve Ursu (63.), Devenish (64.), Mera (90.)
FK Csíkszereda: Moga Bogdan – Takács Rares (Csiszer Balázs 76.), Csürös Attila, Apró Claudiu, Salvatore Marrone, Szondi Botond (Hernando Orte Rodrigo 54.), Kovács Lóránt, Gál-Andrezly Peter (Marvin Schieb 84.), Soufiane Jebari (Sándor Raul 84.), Bărăbaș Marius (Bara Levente 84.), Petre Ivanovici
Temesvári Politehnica: Devenish Harrison – Radu Denis (Iamandache Alexandru 70.), Scutaru Cristian, Mera Ioan, Sofran Nicolae, Ignea Alin, Ursu Octavian, Lazăr Rareș, Vukoje Stefan (Andrei Doru 54.), Gerbi Erik, Pamfile Claudiu (Bîrnoi Cosmin 88.)
További Eredmények:
Dunărea Călărași-Sellenberki SK 0–5
Jászvásári Poli-Dacia Unirea Brăila 1–0
Az alsóház állása:
1. FK Csíkszereda                 36 p.
2. Bukaresti Metaloglobus 31 p.
3. Jászvásári Poli                  29 p.
4. Sellenberki SK                  27 p.
5. Temesvári SSU Poli         24 p.
6. Dunărea Călărași               7 p.
7. Dacia Unirea Brăila            2 p.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?