Karnyújtásnyira volt az udvarhelyiek feljutása a másodosztályba

Tizenegyesrúgások döntötték el a feljutás sorsát a 2. ligás osztályozó döntőjének szerdán rendezett udvarhelyi visszavágóján, a rendes játékidő és hosszabbítás utáni 1–1-es döntetlent követő büntetőpárbajban a CSM Slatina 4–3-ra legyőzte a Székelyudvarhelyi FC együttesét.

Először játszhatott székelyudvarhelyi labdarúgócsapat másodosztályba való feljutási osztályozót, és nyílt lehetőség arra, hogy 49 év után ismét másodosztályos csapata legyen a Küküllő-parti városnak. 1973-ban jutott fel már udvarhelyi klub a hazai labdarúgás második vonalába, de az akkori bravúr a bajnokság átszervezésének köszönhetően jöhetett létre.

Ezúttal a Székelyudvarhelyi FC saját erőből harcolta ki ezt a lehetőséget. Megnyerte az alapszakaszt, és annak rájátszását a 3. ligás csoportjában, az osztályozó elődöntőjében a Vâlcea megyei Viitorul Dăești csapatán kettős győzelemmel jutott túl, a döntő első mérkőzésén pedig gól nélküli döntetlent játszott a CSM Slatina otthonában, így a székelyudvarhelyi visszavágó döntött a feljutás sorsáról. A papírforma a vendégeket tartotta esélyesebbnek, a CSM Slatina 1,52 millió eurós összértékű kerete nézett szembe az udvarhelyi gárdával, amelynek összértékét 460 ezer euróra becsülik az átigazolási piacon.Telt házat hozott az udvarhelyi visszavágó | Fotó: SzFC

A telt ház előtt lejátszott szerdai találkozón az udvarhelyiek már a negyedik percben előnyhöz jutottak, a vendégek az első félidő végén tudtak kiegyenlíteni. A második játékrész rosszul kezdődött a hazaiak számára, az 52. percben az udvarhelyi gól szerzője, Simó Csongor piros lapot kapott, így az SzFC-nek emberhátrányban kellett folytatnia.

A mérkőzést a vendégek uralták, de több gólt egyik csapat sem ért el. Jöhetett a hosszabbítás, és bár helyzetek itt is adódtak, igazából egyik fél sem kockáztatott, érződött, hogy sokat kivett belőlük az első kilencven perc. Miután a hosszabbításban sem esett több gól, következtek a büntetők. A párbajt a Slatina bírta jobban idegekkel, csak egyszer hibázott, míg az SzFC két büntetőt is kihagyott, így 4–3-ra az Olt megyei együttes nyerte a szétlövést, és ezzel együtt a jogot, hogy ősztől a másodosztályban folytassa.

Az udvarhelyi gárda keményen küzdött, mindent megpróbált, 70 percet játszott emberhátrányban. Szégyenkeznie nincs miért, így is fennállásának legjobb szezonját tudja maga mögött.

Labdarúgó 3. Liga, feljutási osztályozó, döntő, visszavágó: Székelyudvarhelyi FC–CSM Slatina 1–1 (1–1, 1–1, 1–1), büntetőkkel 4–5.
Gólszerzők: Simó Csongor (4.), illetve Remus Trancă (45+3.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?