Liga 2: kisorsolták a menetrendet; mutatjuk az első forduló párosításait

Hazai pályán kezdi a Liga 2-es labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idényét az FK Csíkszereda – derült ki csütörtökön, miután kisorsolták az augusztus 5-én kezdődő új szezon menetrendjét.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) tájékoztatása alapján a székelyföldi együttes a Concordia Chiajnát fogadja az első fordulóban.

Fotó: FRF

Ismeretes, hogy az elmúlt szezon végén mindkét temesvári alakulat kiesett a másodosztályból, így már csak Újszentes (Dumbrăvița) képviseli Temes megyét ezen a szinten. Nincs sem Arad, sem Bihar, sem Szatmár, sem Maros, sem Máramaros, sem Beszterce, sem pedig Szilágy megyei együttes a mezőnyben. Kolozs megyét a Dési Unirea, Szeben megyét Sellenberk (Șelimbăr), Hunyad megyét pedig az újonc Vajdahunyadi Cornivul képviseli a következő idényben.

Utóbbi hazai pályán kezd majd a Ceahlăul Piatra Neamț ellen, de hazai környezetben játszik az Alexandria ellen a désiek csapata is. A Sellenberk idegenben, a Bukaresti Metaloglobus otthonában lép majd pályára az első fordulóban.

Az erdélyi csapatok száma tovább fogyatkozhat a Liga 2-ben, a Brassói FC ugyanis nem kapta meg a másodosztályban való szerepléshez szükséges licencet. A Cenk alatti együttes a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult az ügyben, de ha ott nem sikerül nyernie, akkor a Progresul Spartac veszi át a helyét pontvadászatban és az fogadja majd az első fordulóban az Ujszentes gárdáját.

Az első fordulóban lesz még Resicabánya–Unirea Slobozia, Viitorul Pandurii Târgu Jiu–FC Argeș, Mioveni–Gloria Buzău, Tunari–Slatina és Chindia Târgoviște–Steaua mérkőzés is.

A csütörtökön elkészített menetrend értelmében az FK Csíkszereda a 13. fordulóban találkozik majd először a Steauával, a meccset pedig Bukarestben rendezik.

A Liga 2-es bajnokság alapszakaszában oda-visszavágó alapú, körmérkőzéses rendszerben játszanak. Azt követően a legjobb hat csapat a felsőházban, a többiek pedig két csoportba osztva, az alsóházi rájátszásban folytatják. A playoff mezőnye oda-visszavágó alapú körmérkőzéses rendszerben játszik, a playout-ban viszont csak egyszer találkoznak majd egymással a felek.

A felsőház első két helyezettje egyenes ágon jut fel a SuperLigába, a harmadik és negyedik helyezettek osztályozón vívhatják ki az élvonalbeli szerepelést. Az alsóház két csoportjának utolsó két helyezettjei automatikusan kiesik, de mivel a másodosztály mezőnyét húszról huszonkét csapatosra akarják bővíteni, jövőre nem lesz osztályozó a playoff-csoportok ötödik helyezettjei között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?