FK Csíkszereda: „Neagoe képzelődésben és hazudozásban felülmúlta elődeit”

Közleményben reagált szerdán az FK Csíkszereda vezetősége Eugen Neague nyilatkozataira, azt követően, hogy az edző a játékvezetőkre hárította csapata, az FC Argeș hargitaiaktól elszenvedett vereségét.

Persze nem csupán arról van szó, hogy a szakember vitatta Vlad Baban bíró döntéseit, hanem szándékos pártoskodással vádolta meg a lefújást követően. Arról beszámoltunk, hogy a házigazda székely alakulat Nistor Ákos utolsó pillanatban szerzett góljával nyerte meg 2-1-re ezt a hétfői meccset a Liga 2-ben, Neagoe szerint viszont a találkozót „addig hosszabbították volna, amíg a házigazdák gólt szereznek”. „Mint az átkosban. Én elkaptam azokat az időket, 1980-1985-ben, amikor beraktak a kapuba és nem jöhettél le a pályáról, amíg nem szerez gólt az, akinek szereznie kell. Szégyenletes. Minden a csíkszeredaiakért volt” – mondta. Meglátása szerint, ha a meccset nem közvetítették volna, akkor nem úszták volna meg 3-4 kapott gól nélkül és még 2-3 játékosuk is lesérült volna. Bevallása szerint még az is megfordult a fejében, hogy lehívja csapatát a pályáról. „Én tudom, hogy a Csíkszeredának jó eredményei kell, hogy legyenek, de nem így” – mondta.

Eugen Neagoe | Fotó: FK Csíkszereda/Facebook

A történtek kapcsán viszont az FK Csíkszereda szerdai közleményében kiemelte, hogy még a szerintük „Csíkszereda-ellenes” ProSport Liga2-es oldala is arról számolt be, hogy a játékvezetés semmilyen jelentős hibát nem követett el az FC Argeș kárára, hanem még kedvezett is nekik azáltal, hogy Petrișor Petrescut kiállítás helyett csak sárgalappal figyelmeztette a Bakos elleni belépőjéért. „A mérkőzés befejeztével a román sportsajtóban nagy visszhangot kaptak az FC Arges vezetőedzőjének, Eugen Neagoe úrnak a nyilatkozatai, aki csapata vereségét szemrebbenés nélkül a játékvezetőkre fogta. Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy ez történik, Neagoe úr azonban képzelődésben és hazudozásban felülmúlta elődeit, hiszen az FK Csíkszereda–FC Arges mérkőzésnek gyakorlatilag nem volt egyetlen vitatott fontos momentuma sem” – emelte ki a székelyföldi klub vezetősége.

Rámutattak arra is, hogy épp Neagoe volt az, aki az utolsó tíz percben visszarendelte fáradó csapatát a saját tizenhatosukba, amivel gyakorlatilag hozzásegítette az FK-t a győzelemhez. „A kutya ugat, a karaván halad – szól a mondás. Ez igaz, de Neagoe úr felelőtlen nyilatkozatai – ahogy az ilyen esetekben lenni szokott – elindítottak egy lavinát, a közösségi hálókon olyan emberek is gyalázzák az FK Csíkszeredát, az erdélyi magyarságot, akik valószínűleg nem is látták a mérkőzést, de bedőltek Neagoe hazugságainak” – figyelmeztettek.

Leszögezték: az FK szerencsés körülmények között, az utolsó pillanatokban szerzett góllal, de a játék képe alapján megérdemelten győzött. „Ezt a győzelmet, játékosaink, edzőink erőfeszítéseit, nagy számban kilátogató szurkolóink örömét próbálta lekicsinyelni nyilatkozatával Eugen Neagoe úr. Jelentjük: nem sikerült neki” – húzták alá, megköszönve a szurkolást, a győzelmet, hogy emlékezetessé tették a 120 esztendős csíkszeredai labdarúgás idei első felnőtt tétmérkőzését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?