Liga 2: az FK Csíkszereda újabb vereséggel a play-off utolsó helyére csúszott vissza

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el szerdán a Vajdahunyadi Corvinul otthonában a székelyföldi csapat. A CS Mioveni döntetlennel is utolérte a tabellán pontszámban Ilyés Róbert együttesét, jobb gólkülönbsége miatt meg is előzte.

Az már a Gloria Buzău szerda esti 3–0-s győzelmével matematikailag is eldőlt, hogy az FK Csíkszereda nem juthat fel egyenes ágon az élvonalba. Amint azt a play-off kezdetén is tudni lehetett, osztályozót majd mindenképpen játszhat a SuperLigába jutásért.

Ilyés Róbert csapata számára tehát annyi tétje maradt az utolsó két fordulónak, hogy a CS Mioveni megelőzésével rosszabb helyen végzett elsőosztályú csapattal kéne megmérkőznie az élvonalba jutásért.

Kép forrása: Facebook/FK Csíkszereda

Bár a meccs elején a csíkszeredaiak is szerezhettek volna gólt, a hazaiak kapusa hárított. A helyzetet követő ellentámadásból büntetett a Corvinul, Pîrvulescu góljával megszerezték a vezetést. Innentől kezdve uralni tudták az első félidőt, a vendégek nem igazán jutottak az egyenlítés közelébe.

Bár Ilyés Róbert csapata a játékrész végéhez közeledve igyekezett több támadást vezetni, a játékuk képe hasonlított az elmúlt meccseken látottakhoz. Hiányzott az átütő erő, egygólos hátrányban vonultak szünetre.

A második félidőre az eső valamivel erősebb lett, jelentős változás viszont nem történt a pályán. A 72. percben Bradunak lehetősége volt megduplázni a vajdahunyadiak előnyét, de a kapu mellé tekert, ekkor még elmaradt a gól.

Nem sokkal később a csíkiak előtt adódott egyenlítési lehetőség, a legnagyobb helyzet a meccsen. Lefter kapus lábbal tudott hárítani, és végül a másik oldalon ismét a Corvinul talált be. Egy szabadrúgást követően Karácsonyról kipattant a labda, Ionuț Pop pedig kihasználta a lehetőséget.

A szépítés végül összejött a székelyföldieknek, kontrájuk után Erwin Bloj lőtt a hálóba, de az egyenlítésre már csak néhány perc maradt volna. Nem is akadt rá esély, ehelyett Viorel Lică végleg eldöntötte a mérkőzést, a csíki védelem ugyanis megint nem tudott helytállni.

A játéknap másik mérkőzésén a CS Mioveni 2–0-ra is vezetett a Sellenberki SK otthonában, a hazaiak viszont a hajrában egyenlíteni tudtak, 2–2-re mentve ezzel a találkozót. Ezzel együtt is beérték pontszámban a vendégek az elmúlt öt meccsükön egyetlen pontot szerző csíkiakat, jobb gólkülönbségük miatt meg is előzték.

Vajdahunyadi Corvinul – FK Csikszereda 3–1 (1-0)

Sárga lapok: S. Ion (17.), illetve Szondi B. (58.), Kelemen D. (79.).

Gólszerzők: Daniel Nicolae Pîrvulescu (12.), Ionuț Pop (80.), Viorel Lică (90+2.), illetve Erwin Bloj (87.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?