Liga 2: Kikapott a Buzău otthonában az FK Csíkszereda

Nem játszott veszélyesen a Gloria Buzău ellen, 1–0-s vereséget szenvedett a feljutás szempontjából lényeges találkozón Ilyés Róbert együttese.

Fontos mérkőzés várt az FK Csíkszereda csapatára vasárnap a Gloria Buzău otthonában. A két együttes szoros versenyben van egymással a második, feljutást jelentő helyért, tekintve, hogy a sellenberkieknek és a vajdahunyadiaknak licensz hiányában nincs lehetősége SuperLigában szerepelni a következő szezonban.Fotó: Facebook/FK Csíkszereda

A játéknap korábbi meccsén az Unirea Slobozia 2–1-re győzött a Sellenberki SK vendégeként. Szombaton a Vajdahunyadi Corvinul 2–0-ra múlta felül a CS Miovenit, ami a csíkszeredaiak számára kedvező eredmény.

Ilyés Róbert csapata a forduló előtt egy ponttal előzte meg mai ellenfelét, akivel szemben lehetősége volt növelni előnyét győzelem esetén. A mérkőzés kezdete kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott. Először a Buzăunak volt lehetősége megszerezni a vezetést az első negyed óra végén, kísérletük viszont méterekkel ment a csíki kapu fölé.

Nem sokkal később Akhmatov lapos lövését kellett védenie Gyenge Szilárdnak. Nem játszott támadásban veszélyesen az FK az első fél órában. Mezőnyben aktívabbak voltak a hazaiak, ez pedig idővel gólt eredményezett. Ovidiu Perianu lapos lövését már nem tudta hárítani a székelyföldiek kapusa, ezzel vezetett a Gloria.

Bár igyekezett feljönni játékban ellenfeléhez a Csíkszereda kapott gólja után, az első félidőben nem volt lehetőségük az egyenlítésre. Kérdés volt tehát, változik-e a játék képe a szünet után.

A második játékrész első perceiben igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a vendégcsapat, valamivel lendületesebbnek is tűnt a játék, egy ideig viszont továbbra sem alakultak ki helyzetek a Gloria kapuja előtt.

Az 59. percben ismét veszélyeztetett a buzăui csapat, Gyenge Szilárdnak kellett kitornásznia a labdát a léc alól. Továbbra is a hazaiak uralták a játékot, nem engedték közel kapujukhoz az FK-t, amelynek játékosai tanácstalannak tűntek támadásépítésnél.

Benzarnak később lehetősége volt megduplázni a hazaiak előnyét, jó helyzetből leadott lövése viszont a kapu mellé ment.  A folytatásban sem változott sokat a meccs képe, de a hangulat néhány szabálytalanság, sárga lap és konfliktus miatt felforrósodott a stadionban.

A végére még növelte kicsit a nyomást a Csíkszereda, nagy egyenlítési lehetőségek nélkül. A Buzău viszont megtartotta minimális előnyét, 1–0-ra megnyerte a találkozót. Ezzel a vereséggel az FK visszacsúszott a Liga2 rájátszásának ötödik helyére, a feljutásért való harc viszont még messze van a végétől.

Jövő héten két fordulót is rendeznek, az FK előbb a sellenberkieknél vendégeskedik, majd jövő hétvégén az Unirea Sloboziát fogadja hazai pályán.

Gloria Buzău – FK Csíkszereda 1–0 (1–0)

Buzău

Vezette: Cătălin Buși

Gólszerzők: Ovidiu Perianu (27.)

Sárga lapok: D. Dumitrașcu (71.), R. Akhmatov (83.), A. Greab (90+1.), A. Dobrosavljevici (90+1.) illetve P. Gal-Andrezly (20.), Nagy J. (64.), Kelemen D. (85.), Gyenge Sz. (88.)

Kapcsolódók

Kimaradt?