Liga 2: Fordított a Corvinul ellen, fontos hazai győzelmet aratott az FK Csíkszereda

Bár az első félidőben hátrányba került, végül 2–1-re legyűrte vajdahunyadi ellenfelét a csíkszeredai futballcsapat, ezzel megelőzte az ebben a fordulóban még nem játszó Gloria Buzăut.

Lejátszotta negyedik mérkőzését a Liga 2 felsőházi rájátszásában az FK Csíkszereda, szombat délben a Vajdahunyadi Corvinult fogadta.

A csíkszeredai csapat győzelemmel kezdte a rájátszást, utána viszont vereséget szenvedett az Unirea Sloboziától, a CS Mioveni ellen pedig döntetlent játszott. Bár a Vajdahunyadi Corvinul és a Sellenberki SK eltávolodott tőle a tabellán, ennek a két csapatnak nincs feljutási joga. Ilyés Róbert együttese tehát jelenleg leginkább az egy ponttal előtte lévő Gloria Buzăuval van szoros versenyben.

Igyekezett aktívan kezdeni a mérkőzést a hazai csapat, az első életerős lövés Pintér Bencétől érkezett a 10. percben. Nem sokkal később a Corvinul vezetett veszélyes támadást, amelyet nem sikerült jól befejezniük, de ez intő jel lehetett a hazai védelem számára.

Fotó: FK Csíkszereda/Facebook

Néhány perccel később a vendégek részéről Mitran tekert a kapu mellé, igyekezett átvenni az irányítást a Corvinul. Támadásaiknak egy idő után meg is lett az eredménye. Egy alapvonal közeléből  visszaívelt labdát követően tiszta helyzetből lőhetett Antonio Bradu.  A labda könnyedén utat talált a hálóba, vezetést szereztek a vajdahunyadiak.

Villámgyorsan érkezett viszont az egynelítés, Soufiane Dzsebari lapos lövését óriási hibával védte be Blaga kapus. A marokkói játékos góljával tehát 1–1 volt a találkozó állása, ezek után várható llett volna hogy a továbbiakban megélénkül a játék.

Ennek ellenére több játékmegszakítás is megtörte a meccs ritmusát. A félidő végéhez közeledve egy adott ponton megint elaludt a csíki védelem, végül sem gól, sem pedig büntető nem született az esetből, a csapatok egyenlő állásnál vonulhattak szünetre.

A második félidő első helyzete a hazaiaké volt, a vajdahunyadi kapus ezúttal ki tudta tornászni a jobb alsó sarokból a lapos lövést. Ezt követően egy ideig elmaradtak a helyzetek, de mindkét csapat igyekezett támadásokat vezetni, amikor lehetőség volt rá.

A 64. percben a vajdahunyadiaktól Neacșa próbálkozott távoli lövéssel, ami a felső lécet is súrolta. Erre a helyzetre néhány perccel később reagált a Csíkszereda, Rónai éles szögből próbálkozott életerős lökettel, ismét a kapusnak kellett védenie.

Nem sokkal ezután tizenegyeshez jutott a hazai csapat egy vajdahunyadi kezezést követően. A büntetőt Jelena Richárd magabiztosan értékesítette. Kicsivel több mint negyed óráig kellett őriznie vezetését a hazai csapatnál.

Próbálkozott ugyan helyzeteket kialakítani a Vajdahunyadi Corvinul, a hazaiak viszont innen már érezhetően kézben tartották a mérkőzést, a végén majdnem megszerezve a harmadik gólt.  A kapufa végül nem kedvezett nekik, de sikerült végül megnyerniük a meccset, ezzel ismét a feljutást érő negyedik helyen állnak a bajnokságban.

FK Csíkszereda – Vajdahunyadi Corvinul 2–1 (1–1)

Városi Stadion, Csíkszereda

Vezette: Mihai Motan

Gólszerzők: Soufiane Dzsebari (30.), Jelena Richárd (72.), illetve Antonio Bradu (27.)

Sárga lapok: Kelemen D. (43.), S. Dzsebari (90.) Makrai G. (90+5.), illetve M. Coman (43.), A. Bradu (45+1.), F. Iacob (46.), I. Pop (80.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?