Liga 2: Eldőlt az FK Csíkszereda sorsa – óriási lehetőség előtt állnak a székelyek

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt az FK Csíkszereda sorsa a másodosztályos labdarúgó-bajnokságban: a Mioveni hétfő délután 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Steauát, ezért a hargitai együttes már matematikailag is bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásra. 

A bukaresti gárda győzelme esetén még befoghatta volna az székelyeket a hétvégi utolsó körben, de veresége után már nem kell aggódnia Ilyés Róbert legénységének a hétvégi Újszentes elleni találkozója során, hiszen jelenleg 31 ponttal a hatodik az összetettben, a mögötte 28 ponttal tanyázó Chindia Târgoviștét és a Ceahlăul Piatra Neamțot pedig korábban legyőzte ezért egy esetleges döntetlen esetén is előttük zárna a tabellán. Utóbbi gárda ellen épp vasárnap nyertek otthon 2-0-ra, míg korábban a Chindiát 1-0-ra verték.

Fotó: FK Csíkszereda/Facebook

Az utolsó forduló során már csak a Gloria Buzău veszítheti el a playoff-helyét, az FK-hoz hasonlóan a Mioveni, a Sellenberk, a Vajdahunyadi Corvinul és az Unirea Slobozia is a legjobb hat között zár.

Kiemelendő, hogy épp az első két helyen álló Sellenberknek és a Corvinulnak nincs feljutási joga az élvonalba, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az FK már biztosan harcolhat a SuperLigában való szereplésért. A szezon végén a felsőházi rájátszás első két helyezettje automatikusan feljut az élvonalba, a harmadik és negyedik helyezettek pedig osztályozót játszanak a SuperLiga 13. és 14. helyezettjével.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?