Bajnokot avattak a Liga 2-ben, de még van esély a feljutásra

Bajnokot avattak szombaton a másodosztályos labdarúgó-bajnokságban: az Unirea Solobozia 1-0-ra legyőzte a Vajdahunyadi Corvinult, és ezáltal matematikailag behozhatatlan előnyre tett szert az összetett élén.

A ialomițai együttes élvonalbeli feljutását már korábban bebiztosította, ismeretes ugyanis, a tabellán második, Román Kupa-döntős Vajdahunyadnak, valamint a harmadik helyen tanyázó Sellenberknek nincs feljutási joguk. Utóbbi két együttes nyolc forduló után 49 pontnál tart a Liga 2 playoff-jában, míg a Sloboziának 59 pontja van. Két fordulóval a felsőházi rájátszás lezárása előtt a Gloria Buzău 45, az FK Csíkszereda 40, a Mioveni pedig 39 pontnál tartanak.

Fotó: Slobozia/Facebook

A hargitai együttesnek még van esélye egyenes ágon feljutni a SuperLigába, de ahhoz a hátralevő mérkőzéseit nem elég megnyernie, a Buzăunak is veszítenie kell.

Legközelebb épp a Corvinul vendége lesz az FK szerdán 18 órától, míg előtte kedden a Buzău a Sloboziát fogadja a 9. fordulóban. Ugyanebben a hétközi etapban a Sellenberk–Mioveni találkozó szerdán 18 órakor lesz. Az utolsó körben, május 11-án 11 órától FK Csíkszereda–Buzău, Mioveni–Corvinul és Slobiza–Sellenberk párosítás szerint játszanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?