SuperLiga: Győzött a Farul ellen, kilenc év után újra román bajnok a FCSB

Fotó: Agerpres

Nem sikerült ünneplést halasztani a Konstancai Farulnak szombat este, magabiztos 2–1-es győzelmével bebiztosította bajnoki címét a bukaresti klub.

Rengetegen készültek szombaton a bajnoki cím ünneplésére Bukarestben. Az FCSB–Farul meccs előtt tudni lehetett, egy döntetlen is elég ahhoz, a hazaiaknak, hogy behozhatatlan különbséget alakítsanak ki a konstancaiakkal szemben és megnyerjék a SuperLigát.

Hamar vezetést is szerzett a FCSB a meccsen, a 26. percben Miculescu talált a kapuba. A bukaresti csapatnak a második félidőben több helyzete is volt megszerezni a második gólt, de ezek a lehetőségek kimaradtak. Bár egyesek úgy gondolhatták, a bajnoki cím bebiztosítása nem foroghat veszélyben, izgalmassá tette a végét a Farul.

Rivaldinho a 79. percben egy szélről indult akciót követően egyenlíteni tudott. Nem sokáig volt viszont esélye a vendégeknek, Alexandru Băluță néhány perccel a meccs vége előtt eldöntött minden kérdést.  Góljával ki is alakult a 2–1-es végeredmény, hosszú idő után újra román bajnoki címet ünnepelhetett a FCSB.

SuperLiga, playoff, 7. forduló

FCSB – Farul 2–1 (1–0)

Nemzeti Stadion, Bukarest

Vezette: M. Barbu

Gólszerzők: D. Miculescu (26.), A. Băluță (84.), illetve Rivaldinho (79.)

Sárga lapok: S. Ngezana (37.), M. Lixandru (54.), O. Popescu (78.), A. Băluță (84.), illetve M. Popescu (73.), C. Casap (90+3.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?