SuperLiga: Érvénytelenített gól miatt forronganak a CFR–FCSB-rangadó után

A fellegvári stadionban szezoncsúcsot jelentő több mint 12 ezer néző előtt remizett a Kolozsvári CFR az FCSB-vel a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadóján.

Fotó: az FCSB Facebook-oldala

A vasárnap este rendezett találkozón a házigazdák Tachtsidis 7. percben szerzett góljával szerezték meg a vezetést, de Olaru a 26. percben egyenlített a bukarestieknek. Mindkét oldalon maradtak ki nagy ziccerek, a derbi visszhangját viszont mégis az az 52. percben jegyzett Florin Coman találat jelentette, amelyet Sebastian Colțescu érvénytelenített. A játékvezető azért „vette el” a FCSB gólját, mert a videóbíró (VAR) a találatot megelőzően szabálytalanságot állapított.

Ez a döntés természetesen heves vitákat szült, a sportsajtóban a szakemberek azóta is elemzik a helyzetet. A korábbi bíró Adrian Porumboiu szerint a sípmester akkor hibázott, amikor nem állította le a játékot még akkor, amikor Crețu szabálytalankodott Otelevel szemben. Colțescut ugyanakkor leghangosabban egy korábbi kommentátor, Emil Grădinescu támadta, aki szerint „felfoghatatlan”, hogyan érvényteleníthettek egy amúgy szabályos találatot egy közel egy perccel korábban történt, vitatható szabálytalanság miatt.

Mindez viszont már nem változtat azon, hogy a CFR–FCSB rangadó 1-1-es döntetlennel ért véget, amely miatt továbbra is öt pont maradt a különbség az alapszakasz összetettjében listavezető bukaresti és a tabellán második kolozsvári csapat között.

A Craiovai Universitatea a harmadik helyen áll az összetettben, a Rapid pedig a negyedik helyen maradt. Mindketten kikaptak a 19. fordulóban, ezért a kettejük közötti egy pont különbség nem változott.

SuperLiga, alapszakasz, 19. forduló:

  • Poli Iași–UTA 1-0
  • Rapid–Voluntari 1-2
  • Hermannstadt–Craiovai Universitatea 2-1
  • Konstancai Farul–Petrolul Ploiești 3-1
  • Kolozsvári CFR–FCSB 1-1
  • FCU Craiova–Botoșani (hétfő, 17 óra)
  • Dinamo–Kolozsvári Universitatea (hétfő, 20.45 óra)
  • Galaci Oțelul–Sepsi OSK (kedd, 17 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?