Párizs 2024: Szoros végjátékban kaptak ki a magyar férfi kézisek Egyiptomtól

Bár ledolgozta első félidei nyolcgólos hátrányát a magyar csapat, a meccs végén jobbnak bizonyultak az egyiptomiak, 35–32-re nyertek.

A női csapat franciák elleni veresége után a magyar férfi kézilabda-válogatott is megkezdte szereplését a párizsi olimpián. Nem tűntek számukra könnyen kezelhető ellenfélnek az egyiptomiak, ugyanis az elmúlt években jónéhány világversenyen tudtak emlékezetes teljesítményt nyújtani.

Jobban kezdték a meccset az egyiptomiak, könnyen szereztek háromgólos előnyt, a magyarok pedig az első öt percben csak büntetőből tudtak a kapuba találni. A folytatásban jobban összeállt Bánhídiék támadójátéka, de védekezésben nem találták a megoldást az észak-afrikaiakkal szemben. Hamar időt kellett kérnie Chema Rodrígueznek.

Fotó: MTI

A magyar szövetségi kapitány utasításai nem segítettek a helyzeten, a folytatásban is rengeteg gólt dobtak az egyiptomiak, nyolcra növelve a két csapat közötti különbséget.  Összeszedték magukat a piros mezesek a félidő végére, ami így sem végződött jól számukra, 15–19-s hátrányban mentek a szünetre.

Palacsics Kristóf a második játékrész elején néhány remek védést mutatott be a kapuban, a magyarok pedig egyre közelebb tudtak jönni az egyiptomiakhoz, akiknek teljesen megakadt a támadójátékuk. Első félidei nyolcgólos előnyük teljesen elfogyott a 43. percre, ismét nyílttá vált a találkozó.

Ekkor megint az egyiptomiaknak jött ki jobban a lépést, néhány góllal ismét megnövelték előnyüket, de küzdöttek a magyarok, hogy meccsben tudjanak maradni a végéig. Erősebbnek tűntek náluk az észak-afrikaiak, de gyors gólokkal esélyt hagytak maguknak az egyenlítésre.

Az utolsó perc elején emberelőnybe került az egyiptomi csapat, Yahia révén pedig megszerezte a mérkőzést eldöntő gólt. Még egyet lőttek mellé a meccs végén, így 35–32-re nyertek a magyarok ellen, akik így a férfi kézilabdatornán is vereséggel mutatkoztak be.

Magyarország – Egyiptom 32–35 (15–19)
Vezette: G. Nachevski és S. Nikolov (Észak-Macedónia)
Gólok: Imre B. (7), Fazekas G. (5), Lékai M. (4), Bóka B. (4), Bodó R. (4),  Ancsin G. (3), Bánhídi B. (3), Ilics Z., Szita Z., illetve A. Mesilhy (9), Yahia O. (9), M. Sanad (5), El Deraa (6), O. El Wakil (3), A. Zein (2), M. Tarek

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?