Összesorsolták a címvédővel a magyar kézilabdázókat az olimpiára

Magyarország női és és férfi kézilabda-válogatottja is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán.

Az MTI beszámolója alapján Chema Rodríguez szövetségi kapitány férfi együttese július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án a sorozatban háromszor vb-aranyérmes Dániával, 4-én pedig a címvédő és házigazda Franciaországgal találkozik Párizsban a B csoportban. A legjobb nyolc közé a csoportok első négy-négy helyezettje jut. A negyeddöntőt augusztus 7-én, az elődöntőt 9-én, a bronzmérkőzést és a finálét 11-én rendezik Lille-ben.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik az ugyancsak címvédő hazaiakkal. Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a francia fővárosban, a B hatosban. A negyeddöntő 6-án, az elődöntő 8-án, a bronzmeccs és a finálé 10-én lesz Lille-ben – írta a hírügynökség.

A magyar férfiválogatott kilencedik alkalommal szerepel olimpián, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés. A női csapatnak ez lesz a nyolcadik részvétele, legjobb eredménye a 2000-es ezüstérem.

Románia kézilabda-válogatottjai nem jutottak ki az idei nyári olimpiára.

Az olimpiai kézilabdatornák csoportbeosztása:

FÉRFIAK:

  • A csoport: Japán, Svédország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia
  • B csoport: Magyarország, Argentína, Egyiptom, Norvégia, Dánia, Franciaország

NŐK:

  • A csoport: Koreai Köztársaság, Dánia, Szlovénia, Németország, Norvégia, Svédország
  • B csoport: Magyarország, Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia, Franciaország

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?