Ötkarikás szabadkártyáért lobbizik a COSR Halep-számára

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) az összes rendelkezésére álló eszközzel élni fog, hogy szabadkártyát szerezzen Simona Halepnek a párizsi olimpiára – nyilatkozta egy csütörtöki sportfórumon a szervezet elnöke.

Mihai Covaliu rámutatott, hogy a szabadkártya jelentheti az esélyt a volt világelső teniszező számára az ötkarikás játékokon való részvételre, és „a COSR nem adja fel”, valamennyi rendelkezésére álló eszközzel harcolni fog, hogy sportoló megkapja az indulási jogot. „A legfontosabb, hogy Simona is akarja ezt teljes szívből. Van idő, hogy visszanyerje régi formáját. Csak rajta múlik, és azon, hogy mennyire szeretne ott lenni és versenyezni Párizsban” – fogalmazott a COSR-elnök az Agerpres beszámolója alapján.

Halepnek a Miami Openen a válla sérült meg | Fotó: Simona Halep Instagram-oldala

A hírügynökség emlékeztett, hogy Simona Halep doppingvétség miatti eltiltását 4 évről 9 hónapra csökkentette márciusban a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), a román teniszező azonban jelenleg a 1144. helyet foglalja el a világranglistán, ami nem jogosítja fel az olimpián való részvételre.

Covaliu reményét fejezte ki, hogy a párizsi ötkarikás játékokon résztvevő román küldöttség tagjainak száma meg fogja közelíteni, sőt eléri majd a százat. Szerinte 32 sportolónak van még esélye kiharcolni az olimpiai kvalifikációt. A várható román érmek száma kapcsán nem kívánt találgatásokba bocsátkozni az olimpiai bizottság elnöke. „Minél többet szeretnénk. De mindenki tudja, milyen feszültséggel járnak az olimpiai játékok” – tette hozzá.

Halepnek, mint ismeretes, elviekben szerepelnie kellett volna a válogatottal a Billie Jean Kupán ahhoz, hogy szabadkártyára esélye legyen. Először elfogadta a meghívást, de végül sérülésre hivatkozva lemondta a szerepelést. Románia női együttese Ukrajnával játszik az Egyesült Államokban pénteken is szombaton a döntő tornán való részvételért, de a papírforma szerint az Ana Bogdan, Jaquelin Cristian, Anca Todoni és Mara Gae alkotta válogatottnak nincs túl sok esélye a győzelemre Szvitolinálékkal szemben. Vereség esetén a későbbiekben osztályozót kell játszaniuk a világcsoportban való bennmaradásért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?