Elképesztő összeget költhetett az ITIA a Halep-perre

Megszólalt Howard L. Jacobs, a Simona Halepet képviselő amerikai ügyvéd a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) kiharcolt győzelmet követően, és a Sports Illustrated-nek adott interjúban részletezte a Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség (ITIA) ellen folytatott doppingügy furcsaságait.

Bevallása szerint nehéz lenne pontosan megállítani, hogy mi is történt valójában, de azt mindvégig tudta, hogy a Halep biológiai útlevelével kapcsolatos vádak nem megalapozottak, és a Roxadustattal való vádak is furcsák voltak. „Soha nem értettem meg ezt az ügyet. (…) Nem hiszem, hogy korábban lett volna még más ilyen furcsa ügyem. Nagyon, nagyon bonyolulttá vált. Bele sem merek gondolni, hogy mennyit költöttek a perre. El se tudom képzelni, de az biztos, hogy legalább 2 millió dollárt, hiszen olyan rengeteg szakértő és ügyvéd volt, és mindent vitattak” – mondta Jacobs, aki különben neves ügyvéd, több mint háromszáz sportoló ügyét képviselte eddig és járatos a doppingügyekben.

Howard L. Jacobs védte Halepet a CAS-tárgyaláson | Fotó: Agerpres/EPA

A korábbi női világelső, kétszeres Grand Slam-győztes román teniszező, mint ismeretes, azt követően fordult a CAS-hez, hogy az ITIA tavaly ősszel 4 évre eltiltotta. A svájci bíróságon viszont győzött, és mivel a szankcióját csökkentették, visszatérhet a versenyzéshez.

Ismeretes, hogy már el is utazott Floridába, ahol március 17-én kezdődik a Miami Open, ahol meghívással, szabadkártyával szerepelhet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?