Balszerencsés sorsolás, GS-győztes vár Halepre

Több mint másfél év kihagyás után játszik ismét hivatalos mérkőzést Simona Halep. A Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) pert nyert román teniszklasszis kedd délután a spanyol Paula Badosa ellen adogat a Miami Openen, de továbbjutása esetén a női világranglista második helyezettjével, az ausztrál nyílt teniszbajnokság győztesével, a fehérorosz Arina Szabalenkával találkozik a második körben.

Ismeretes, hogy eltiltása miatt Halep az összes pontját elveszítette a világranglistán, a floridai seregszemlén meghívás útját, szabadkártyával vehet részt.

Fotó: Simona Halep Instagram-oldala

Esete kapcsán a sportsajtó úgy tudja, hogy a női tornákat szervező világszövetség megvizsgálja azon lehetőséget, hogy a jövőre nézve módosítson a szabályzatán. Egész pontosan úgy, hogy azok a teniszezők, akiknek a végső szankciója kisebb, mint amit eredetileg kiszabtak rájuk és eltiltásuk a jogerős döntés előtt lejárt, visszakaphassák azt a helyet a világranglistán, amit felfüggesztésük valós lejártakor elfoglaltak volna. A CAS-döntés nyomán, mint ismeretes, Halep már tavaly nyáron visszatérhetett volna a versenyzéshez.

A Miami Open előtt bevallotta, hogy még nem tudja felmérni, hogy mennyi időre lesz szüksége, hogy ismét formába lendüljön, és nehéz feladat elé néz. Floridai meccsét a Digi Sport közvetíti majd. A pontos kezdés még nem ismert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?