Miamiban lép először pályára Simona Halep

Már két hét múlva versenyezni fog Simona Halep, a kétszeres Grand Slam-győztes román teniszklasszis a Miamiban rendezendő WTA 1000-es tornán való részvételét csütörtök este jelentette be az Instagram-oldalán.

A korábbi női világelső, mint ismeretes, eltiltása alatt elveszítette pontjait a világranglistán, de az amerikai torna szervezőitől szabadkártyát kapott a márciusi viadalra. „Köszönöm ezt a lehetőséget, alig várom, hogy ismét pályára lépjek és versenyezzek” – fogalmazott Halep.

Fotó: Simona Halep Instagram-oldala

A 32 éves konstancai klasszis utoljára 2022 augusztus 29-én az US Open első körében játszott hivatalos mérkőzést. Azt követően bukott meg a doppingteszten, minek után előbb felfüggesztették a játékjogát, majd tavaly ősszel eltiltották a versenyzéstől. Ez utóbbi szankciót módosította a héten a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), amelynek döntése nyomán Halep újra versenyezhez.

A floridai tornán utoljára 2021-ben vett részt, előtte viszont kétszer is az elődöntőbe jutott. Halepnek, mint ismeretes, pontokat kell gyűjtenie, hogy esélye legyen meghívással részt venni az idei párizsi olimpián.

A Miami Opent március 17. és 31. között rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?