Előnyben volt Badosa ellen, de végül vereséggel tért vissza Halep

Több mint másfél év után játszott újra a WTA mezőnyében teniszmeccset Simona Halep. A korábbi világelső a spanyol Paula Badosától kapott ki Miamiban, három játszmában.

Jónéhány sárgamezes román szurkoló előtt léphetett pályára visszatérő meccsén hétfő este. A román játékos ellenfele a korábban legjobbak közt számon tartott, de sérülés miatt formából rég kieső Paula Badosa volt Miamiban. Halep eddigi két találkozójuk alkalmával legyőzte a spanyolt, viszont kemény pályán még sosem találkoztak egymással. Kettejük formája megtippelhetetlen volt a hosszú kihagyások miatt.Fotó: Facebook/Simona Halep

Jobban kezdte a mérkőzést Badosa, az első öt pont az övé lett, Halep pedig első szervajátékát kettős hibával nyitotta. Ekkor aggódhattak egyes szurkolók a formájával kapcsolatban, viszont gyorsan erősíteni tudott és feliratkozott az eredményjelzőre.

Ezt követően gyorsan játékba lendült a visszatérő román klasszis, a következő játékban elvette a spanyol szerváját és egyre inkább irányítani tudott a mérkőzésen. Egyáltalán nem érződött teniszén a hosszú kihagyás, nyomás alatt is jól teljesített.

4–1-es állásnál hosszú percekig tartó játék következett, amelyet Halep több bréklabdát hárítva fordított meg. Innentől egyenes út vezetett a szett megnyeréséig, magabiztos játékkal harmadszor is elvette Badosa szerváját és lezárta a játszmát.

A folytatásban emelni tudott játéka színvonalán a spanyol, a második játszma elején először vette el Halep szerváját és stabilan meg is tudta őrizni előnyét. Jóval gyorsabban is próbált teniszezni Badosa, mint korábban, nem engedte át ellenfelének a kezdeményezést.

Halep sokáig kapaszkodott a játszmában, de fordítani nem tudott, a spanyol 6–4-re behúzta a szettet és egyenlített. A román játékos vállát a szett végéhez közeledve ápolni kellett, kérdéses volt kisebb fizikai problémái befolyásolják-e a játékát.

Gyengén kezdte a harmadik játszmát is a korábbi világelső. Bár elsőre azonnal vissza tudta venni az elvesztett adogatást, jelentősen visszaesett a játéka a korábban látottakhoz képest.  Egyértelműen úgy tűnt, elfogyott a meccs utolsó részére. Innentől kezdve nem volt esélye ellenfele ellen, még kétszer elbukta a szerváját, ezzel a meccset is 6–1, 4–6, 3–6-ra.

Ahogyan arról a Maszolon beszámoltunk, a sorsolás szerint Arina Szabalenka lesz Paula Badosa ellenfele, a fehérorosz játékos párja viszont váratlanul, tragikus körülmények között elhunyt. A történtek után sokan úgy gondolták, a fehérorosz játékos vissza fog lépni a tornától, sajtóhírek szerint viszont ezt nem teszi meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?