Öt év után ismét győri BL-siker, Ilyés Ferenc szerint ez a magyar kézilabdának fontos

Öt év után ismét a Győri ETO nyerte meg a női kézilabda-Bajnokok Ligáját. Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) székelyföldi származású elnöke szerint az ilyen jó szereplés a teljes magyar kézilabdasportnak is nagyon fontos. A győztes együttes edzője, Per Johansson azt mondta, hogy bár dolgozott korábban nagy kluboknál, például a Bukaresti CSM-nél, de a Győri ETO-hoz foghatóval még nem találkozott.

A budapesti négyes döntő fináléjában a Győri ETO 30-24-re verte a Bietigheimet, így öt év után ismét a magas emelhették a legrangosabb európai klubtorna serlegét, történeték során immár hatodszor. Ilyés Ferenc szerint a sikeres szerepléshez hozzátett az is, hogy hazai környezetben játszottak, ugyanakkor az eredmény a magyar kézilabdasportnak is fontos. „"Azt gondolom, nekik nagyon fontos volt, hogy ezt megnyerjék, és ezzel a fantasztikus eredménnyel zárják az évet. A magyar kézilabdának is nagyon fontos, hogy a klubcsapataink ilyen jól szerepelnek. Az ilyen élmények után akar majd még több gyerek kézilabdázni, és remélem, hogy akik már most is kézilabdáznak, megragadnak a sportág mellett” – mondta a kézilabda-szövetség elnöke az MTI-nek. Emlékeztetett arra is, hogy női BL következő három évében újfent Budapest lesz majd a Final Four házigazdája.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hírügynökség beszámolója alapján Ilyés kiemelte azt is, hogy minden játékos számára egy ilyen esemény jelenti a csúcsot, ez pedig erőt ad a folytatáshoz is. „Bízom benne, hogy a mi lányainknál is így van és a nyáron jól fognak szerepelni. (…) Láttam a könnyet a szemükben, és ők is szeretnének majd úgy szerepelni az olimpián, hogy mindannyian büszkék legyünk rájuk” – beszélt a döntős klubcsapatok magyarjairól, Fodor Csengéről, Szöllősi-Schatzl Nadieról, Győri-Lukács Viktóriáról, illetve Faluvégi Dorotttyáról.

Fodor Cseng egyébként a finálét követően úgy vélte, hogy ezzel a sikerrel a sors visszaadott nekik valamit az elmúlt évek elbukott döntői után.

A győrieket edző Per Johansson elárulta, hogy élete leghektikusabb hónapján van túl, extrém nyomás alatt volt. „Azt gondolom, ez az, amit szeretnél edzőként, ez az, amiről álmodsz, hogy ilyen helyzetekbe kerülj, ilyeneket élhess át, ahol fantasztikus játékosokkal, a világ legjobbjaival dolgozhatsz együtt. Természetesen mindenemet, szívemet-lelkemet beletettem, hiszen ez számomra edzőként is óriási esély volt, hogy valami nagyot nyerjek, egy olyan csapattal, amilyenhez foghatóval még nem találkoztam” – nyilatkozta az MTI-nek, hozzátéve, hogy már nagy kluboknál, mint például a Bukaresti CSM, de hihetetlennek tartja győrieknél tapasztalt elhivatottságot, alázatot és hozzáállást, amit mutattak.

A négyes döntő bronzérme egyébként a dán Esbjergé lett, amelyik 37-33-ra verte a francia Metz gárdáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?