Női kézilabda: kiütéses győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel jutott ki az olimpiára a magyar csapat

A debreceni selejtezőtorna mindhárom meccsét megnyerte, a japánok elleni 37 –28-as sikerével bebiztosította részvételét a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi ötkarikás játékokon.

Fél lábbal az olimpián várta utolsó selejtezős mérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott. A vasárnapi találkozón akár egy négygólos vereség is belefért volna Golovin csapatának ahhoz, hogy kijusson a párizsi ötkarikás játékokra.

Fotók: MTI

A magyar csapat a svédek elleni győzelemmel került igazán kedvező pozícióba. Korábban a skandináv csapat ritkán látható különbséggel, 52–8-ra legyőzte a briteket, ez viszont nem igazán nyomott sokat a latba a magyar esélyek szempontjából.

Igyekeztek lendületesen kezdeni Klujberék a mérkőzést, ez pedig néhány eladott labdával együtt sikerült is. Hamar tudott háromgólos előnyt kialakítani a magyar csapat, negyedóra sem telt el, amikor már időt kellett kérnie a japán válogatott szövetségi kapitányának.

A kapott tanácsok nem segítettek jelentősen az ázsiaiak játékán, továbbra is lendületeben maradtak a házigazdák, tovább növelve a különbséget. Magyar részről Győri-Lukács és Klujber ismét stabilan játszott, egymás után dobva a gólokat. Egyre jobb lett a hangulat a debreceni csarnokban, a közönség is érezte a csapat magabiztosságát.

A japánok megpróbálkoztak a hét a hat elleni, üres kapus játékkal, ami szintén a magyaroknak kedvezett, labdaszerzéseik után könnyű találatokat szereztek. Gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt a kijutás kérdése és a mérkőzés kimenetele is, ugyanis a szünetben 18 –11-re vezettek Golovinék.

Igyekeztek agresszívebben védekezni a japánok a második játékrész elején, ennek is meglett a hátránya, Nagata Mika ugyanis piros lapot kapott. A játék továbbra sem változott meg az első félidőben látottakhoz képest. Magabiztosan őrizte előnyét a magyar csapat.

A nagy különbség ellenére fegyelmezettek és koncentráltak maradtak Győri-Lukácsék támadásban és védekezésben is. Remek játékkal szolgálták ki a közönséget, a negyvenedik perc után elérve a tíz gólos különbséget is.

Érdemes kiemelni Klujber Katrin kiváló teljesítményét, aki egymaga tizenegyszer talált a kapuba. Az utolsó negyedórára végleg eloszlatott minden kétséget a magyar csapat. Végül 37–28-ra verte a japánokat, bebiztosítva ezzel repjegyét az olimpiára.

Ezzel az olimpiai selejtező mindhárom meccsét megnyerve jutott ki a magyar női kézilabda-válogatott. Így a sportágon belül mindkét nem esetében képviseltheti magát az ország Párizsban. Az olimpiai csoportkörök sorsolását kedden tarják.

Magyarország – Japán 37 – 28 (18 – 11)

Debrecen
Vezette: Mariana Garcia és Maria Ines Paolantoni (Argentína)
Gólszerzők: Klujber K. (11), Győri-Lukács V. (6), Debreczeni-Klivinyi K. (4),  Simon P. (4), Kuczora Cs. (3), Márton G. (3), Pásztor N. (2)  Füzi-Tóvízi P.,  Szöllősi-Schatzl Nadine, Albek A., Papp N., illetve Aizawa N. (7), Okada A. (4), Nakayama K. (4),  Isikawa S.(3), Kaszai Cs. (2), Hacumi M. (2),  Szaszaki H., Josino S., Josidome J., Szahara N., Macumoto H., Hattori S.
Szövetségi kapitányok: Golovin Vlagyimir (Magyarország), illetve Kuszomoto Sigeo (Japán)
Piros lap: Nagata Mika (durva szabálytalanság)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?