Párizs 2024: Szőcs Berniék a negyeddöntőben búcsúztak vegyespárosban

Négy játszmában kikapott dél-koreai ellenfeleitől Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu az asztaliteniszezők vegyespáros tornáján, ami így véget ért számukra.

A marosvásárhelyi lány és párospartnere a Lim Jonghoon és Shin Yubin párosával csapott össze a legjobb nyolc között, akik kemény ellenfélnek tűntek számukra.Szőcs Bernadette | Fotó: Agerpres

Komoly csatát hozott a negyeddöntő első szettje, 10–8-nál Szőcs Berniéknek két labdájuk is volt a megnyeréséhez, de nem tudták kihasználni. Megfordították a dél-koreaiak a játszmát és végül ők kerültek előnybe.

A második szettben egy ideig fölényben játszott Lim és Shin, viszont a romániai kettős szép játékkal eltüntette a különbséget, ismét szorossá téve a végét. 8–8- után sorozatban három fontos pontot nyertek az ázsiaiak, növelve ezzel előnyüket.

Szőcs és Ionescu nagy erőfeszítést tett azért, hogy meccsben tudjanak maradni a koreaiakkal, de ők erősebbnek és játékban stabilabbnak bizonyultak. Miután 3–0-ra növelték előnyüket a szetteket tekintve, nehéz volt elképzelni bármilyen fordulatot a mérkőzésen. Az utolsó játszmát is szorosan vesztették el Szőcsék, a negyeddöntőben búcsúztak a vegyespárostól.

Egyéniben mindkét romániai játékosra újabb mérkőzés vár a következő napokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?