FRISSÍTVE: Szőcsék „beadogatták” magukat a párizsi olimpiára

Románia női asztalitenisz-válogatottja 3-0-ra legyőzte szerdán az Afrika-bajnok Egyiptom válogatottját a dél-koreai csapatvilágbajnokság nyolcaddöntőjében, és ezáltal nem csak a seregszemle negyeddöntőjébe jutottak tovább, hanem az idei nyári olimpiára is jegyet váltottak.

Viorel Filimon és Mihaela Șteff edzők tanítványai közül ezúttal Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Adina Diaconu léptek az asztal mellé, és mindhárman sikerrel vették az akadályt. Szőcs Hana Godát verte 3-1-re, Samara Dina Meshref ellen nyert 3-2-re, Diaconu pedig Yousra Helmy-t múlta felül 3-0-ra. Egyiptom Chilét győzte le a legjobb tizenhat közé jutáshoz, Románia ugyanakkor csoportgyőztesként automatikusan a nyolcaddöntőben kezdte a kieséses szakaszt.

Fotó: ITTF Flickr

A Román Asztalitenisz-szövetség tájékoztatása alapján azáltal, hogy csapatban kijutottak a párizsi ötkarikás játékokra, egyéniben is szereztek két kvótát a női mezőnyben és persze folytatódik számukra a dél-koreai csapatvébé, ahol csütörtökön azzal a Japán együttessel találkoznak, amelyik Horvátországot múlta felül a nyolcaddöntőben.

Magyarország női válogatottjának nem sikerült a bravúr: kikaptak Brazíliától, ezért a nyolcaddöntőben már adogathattak. A dél-amerikai csapat útja is befejeződött, a házigazda Dél-Koreától kaptak ki a legjobb nyolc közé jutásért. A negyeddöntőben Kína–Dél-Korea, Franciaország–Németország, Tajpej–Hong Kong, Románia–Japán párosítás szerint játszanak.

A férfi mezőnyben Románia 3-0-ra legyőzte szerdán Angliát a Kína elleni nyolcaddöntős szereplésért. Magyarország számára már lezárult a seregszemle a dánoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel.

FRISSÍTÉS: Románia férfi válogatottja is kiesett a világbajnokságon, miután a legjobb tizenhat között 3-0-ra kikapott a címvédő és olimpiai bajnok Kínától. Andrei Filimon és Ionuț Seni edző együtteséből Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu és Darius Movileanu léptek az asztal mellé a sportág nagyhatalmának számító ázsiaiak ellen, de a vártaknak megfelelően nem tudták felborítani a papírformát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?