„Nem félek egyiküktől sem” – a világ legjobbjai között adogat Szőcs Bernadette

Pályafutása első WTT Bajnokok Tornáján szerepel Szőcs Bernadette. A női asztalitenisz-világranglista legjobb 16 sportolóját felvonultató szezonzáró nagojai eseményre az erdélyi klasszis egy hónappal ezelőtt, a frankfurti tornán váltott jegyet.

Fotó: Szőcs Bernadette Facebook-oldala

Azon a versenyen, ahol legyőzte többek között a korábbi világelső, 2020-ban olimpiai bajnok Meng Csent, de mint ahogyan a Japánban pénteken kezdődő, egyéni világbajnoksággal felérő seregszemle honlapja kiemelte: a romániai szupersztár ugyan nem nyert idén tornát, bebizonyította, hogy bárkit képes felülmúlni.

Kiváló szezont tudhat maga mögött, így eddigi legjobb világranglistahelyezésével, a 12. helyen állva érkezett meg a Bajnokok Tornájára, ahol túlnyomórészt ázsiaiak szerepelnek. Szőcsöt és a Puerto Ricó-i Adriana Diazt kivéve mindenki más ázsiai származású, még a németországi és a monacói színekben versenyző asztaliteniszezők is.

A világranglista első négy helyén álló kínaiak a papírforma szerint főesélyesek Nagojában, ugyanakkor a jövő évi párizsi olimpiai játékokra készülő Szőcsöt nem ijesztik meg. „Nem félek egyiküktől sem. Kínainak érzem magam én is. Az elmúlt évben háromszor győztem le kínai sportolót, kétszer olimpiai bajnokot. A legnagyobb álmom egy olimpiai érem, ezért semmi sem tántoríthat el” – nyilatkozta korábban az Antena Sportsnak.

Szőcs Menget múlta felül kétszer. Miután másodijára is sikerült legyőznie hangsúlyozta, már csak azért is törekedett rá, hogy megmutassa, sikere nem a szerencsén múlott, hanem bármikor képes nyerni ellen. „Ez a célom, hogy mindig próbáljak közel állni a kínaiakhoz és legyőzzem őket, hiszen az olimpiára készülök, ahol érmet akarok nyerni. (…) Boldog és büszke vagyok magamra, hogy a világrang legjobb tizenhat asztaliteniszezője között szerepelek, de a következő célom, hogy a top 5-be kerüljek” – idézte a román válogatott klasszist a Worldtabletennis.com.

A vasárnapig tartó nagojai versenyen Szőcs pénteken Szingtong Csen ellen kezd. A seregszemlét Romániában az AntenaPlay sugározza.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?