Román ezüstérem a multisport Európa-bajnokságon

Ovidiu Ionescu és Szőcs Bernadette | Fotó: Román Asztalitenisz-szövetség Facebook-oldala

Ezüstérmes lett hétfőn Ovidiu Ionescu és Szőcs Bernadette a vegyes párosok küzdelmében a müncheni multisport Európa-bajnokság asztalitenisz-versenyében.

A romániai pingpongozókat az első helyen kiemelt francia Emmanuel Lebesson, Jianan Yuan duó győzte le 3–1-re (-8, 6, 5, 9) a döntőben. Ez volt a romániai páros negyedik európai érme: a 2012-es és 2016-os Európa-bajnokságokon bronzérmet, a 2019-es Európai Játékokon ezüstérmet szereztek.

Szintén hétfőn a kézdivásárhelyi születésű, de 2015 óta Magyarországon élő Bálint Bernadett egykori honfitársával, a román Irina Ciobanuval csapott össze. Ez volt a négyes csoport döntője, de nagy csata nem alakult ki. Az elejétől a román játékos irányított, Bálintnak hiába volt a harmadik játszmában labdája a szépítéshez, Ciobanu végül három szettben nyert (11–6, 11–8, 11–10).

Bálint Bernadett kedden asztalhoz lép a selejtezőben, s ha a papírforma érvényesül, a második helyen zárhat a négyesében, azaz harcban lehet a főtábláért. Az egyes selejtezőben 24 csoportban játszanak a versenyzők, a győztesek egyből a 64-es főtáblára kerülnek, a másodikokra azonban további egy vagy két mérkőzés vár az elitmezőnybe jutásért.Bálint Bernadett | Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bálint Bernadett családja a Székelyföldről költözött Aradra, ahol Bernadett a városi sportklub (CSM) színeiben versenyzett, többek között ifjúsági Európa-bajnoki címet is nyert. Tanulmányait a Csiky Gergely Főgimnáziumban végezte, ott is érettségizett 2015-ben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?