Közel volt az újabb bravúrhoz a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette

A WTT-sorozat frankfurti champions asztalitenisz versenyén a nőknél a legjobb nyolc között egyetlen európaiként asztalhoz álló Szőcs Bernadette órási meccsen 3:2-re kikapott a japán Hajata Hinától, ezzel nem jutott be az elődöntőbe, számolt be a Nemzeti Sport.

A hónapok óta káprázatos formában versenyző Szőcs Bernadette (világranglista-12.) már azzal nagyot dobott, hogy a WTT-sorozat Frankfurban zajló champions besorolású versenyén – amelynek a mezőnye gyakorlatilag világbajnoki erősségű – a nyolcaddöntőben legyőzte a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok, második helyen kiemelt kínai Csen Menget (2.). Ilyen erősségű versenyen a nőknél csak elvétve jutnak el európaiak a legjobb nyolc közé, most is csak Szőcsnek sikerült.Szőcs Bernadette | Fotó: Facebook/Szőcs Bernadette

A 28 éves klasszis a negyeddöntőben a japán Hajata Hinával (4.) találkozott, s nem sok hiányzott az újabb szenzációhoz. Szőcs végig bátran játszott, 1:0-ra és 2:1-re vezetett, a negyedik játszmában 9:7-nél pedig már csak két pontra volt a győzelemtől, ám Hajata kiegyenlített. Az ötödik etap drámaian alakult, a szett első felében inkább Szőcsnél volt az előny, a japán a térfélcsere után feljavult, 9:8-as vezetésénél pedig Szőcs szervát rontott, így Hajata két meccslabdához jutott, s a másodikat sikerült is értékesítenie – ezzel az is eldőlt, hogy a nőknél biztosan nem lesz európai érmes Frankfurtban.

Kapcsolódók

Kimaradt?