Multisport Eb: Szőcs Bernadette aranyérmes női párosban!

Az osztrák Sofia Polcanova és az erdélyi Szőcs Bernadette nyerte a női párosok asztalitenisz Európa-bajnokságát a müncheni multisport Eb-n.

Polcanova és Szőcs: „Nyertünk!” | Fotó: Agerpres/EPAA müncheni Eb csütörtök esti programjában két számban is döntőt játszottak, s mindkettőnek volt magyar vonatkozása – írta a Nemzeti Sport Online. A férfiaknál serdülőként 1993-ban még magyar színekben Európa-bajnoki címet szerző, majd azt követően nem sokkal Ausztriába költöző Gárdos Róbert Daniel Habesohn oldalán jutott be a fináléba. A most 43 éves játékos néhány napja vegyes párosban lett bronzérmes Münchenben, most pedig a férfi párosukat csak a svéd Mattias Falck, Kristian Karlsson duó tudta megállítani 3:1 (–10, 1, 5, 11) arányban.

A női párosra elsősorban Szőcs Bernadette miatt volt érdemes figyelni. A marosvásárhelyi születésű, 27 éves román válogatott már hosszú ideje az európai elit közvetlen tagja, München előtt hét Európa-bajnoki érme volt, ehhez tett hozzá néhány nappal ezelőtt vegyes párosban Ovidiu Ionescu oldalán egy ezüstöt, most pedig az osztrák Sofia Polcanovával alkotott női párosával egy aranyat. Azért is volt fontos Szőcs számára ez a siker, mert ugyan korábbról volt már két Eb-aranya, de mindkettő csapatban, egyéni vagy páros számban viszont ez az első kontinensbajnoki győzelme.

A finálé további érdekessége, hogy majdnem házi döntőt játszottak, ugyanis Szőcsék ellenfele az Elizabeta Samara, Andreea Dragoman román duó volt, vagyis a négy asztaliteniszezőből három a román színeket képviselte, sőt utóbbi páros az elődöntőben a Xiao, Diaconu spanyol–román kettőst bcsúztatta. Szőcs és Polcanova 3:0 (16, 6, 9) arányban nyerte meg a finálét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?