Csoportgyőztesként jutottak nyolcaddöntőbe Szőcs Berniék az asztaliteniszezők csapatvébéjén

Románia női asztalitenisz-válogatottja csoportját megnyerve továbbjutott a Dél-Koreában zajló csapatvilágbajnokság nyolcaddöntőjébe.

A Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Elena Zaharia és Andreea Dragoman alkotta együttes a svédek elleni 3-0-s győzelmet követően Kanadát is 3-0-ra verte, majd Szingapúr és végül Szerbia ellen 3-1-es sikert könyveltek el a Viorel Filimon és Mihaela Șteff tanítványai.

„A lányok jól vannak, mindegyikünk felkészült minden akadályra és boldogok vagyunk, hogy az első helyről jutottunk tovább. Van rajtunk nyomás, de az mindig is ösztönzően hatott ránk és sikerült elérnünk a kívánt eredményt” – idézte Szőcs Bernadettet a Román Asztalitenisz-szövetség hivatalos Facebook-oldala.

Szőcs Bernadette |  Fotó: A Román Asztalitenisz-szövetség Facebook-oldala

A kívánt eredmény pedig nem más, mint az olimpiai kvalifikáció. Ahhoz a vébé legjobb nyolc válogatottja között kell végezniük, így a soron következő nyolcaddöntő kulcsfontosságú lesz a számukra. Azt egyelőre még nem tudni, hogy kikkel játszanak majd a kieséses szakaszban, a csoportok második és harmadik helyezettjei ugyanis keresztbe vívnak egymással a legjobb tizenhat közé jutásért, a nyolcaddöntők párosításait pedig kedden sorsolják.

Magyarország női válogatottja hétfőn kikapott a címvédő Kínától, jelenleg a spanyolokkal holtversenyben a harmadik a csoportjában. A továbbjutáshoz arra van szükség, hogy kedden legyőzzék a sereghajtó üzbégeket, az indiaiak pedig felülmúlják a spanyolokat.

A férfi mezőnyben Románia és Magyarország csapata is kedden zárja a csoportkör. Előbbi jelenleg a második, utóbbi a harmadik helyen áll a csoportjában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?