Győzelemmel kezdték Szőcs Berniék a csapatvébét

Magabiztos győzelemmel kezdte Románia női asztalitenisz-válogatottja a dél-koreai csapatvilágbajnokságot: 3-0-ra verték pénteken Svédországot a csoportkörben.

Szőcs Bernadette Christina Kallberget, Elizabeta Samara Linda Bergstromot, Adina Diaconu pedig Filippa Bergandot múlta felül. Mindegyik meccs 3-0-ra végződött, így megtették az első lépést a kieséses szakasz és az olimpiai kvalifikáció felé.

Viorel Filimon és Mihaela Șteff edzők tanítványai ebben a 7. csoportban szombaton Kanada, vasárnap Szingapúr, hétfőn pedig Szerbia ellen adogatnak a továbbiakban. Samara szerint számukra kedvező ez a csoport, ugyanakkor a torna előtt nyilatkozva nem becsülte le egyik csapatot sem. „Svédországnak erős csapata van, Szingapúr keretében juniorok szerepelnek, a kanadaiak és a szerbek mindig a maximumot nyújtják ellenünk. Lépésről lépésre haladunk, mindegyik meccset döntőként kezelünk” – mondta. Kiemelte, ezen a világbajnokságon mindenki a lehető legjobban akar játszani, hogy sikerüljön kijutni az idei párizsi olimpiára.

Szőcs Bernadette magabiztosan kezdett a csapatvébén | Fotó: ITTF/Flickr

A világbajnokságot nyolc ötös csoportban kezdték. A csoportgyőztesek automatikusan a legjobb tizenhat közé jutnak, míg a második és harmadik helyezettek rájátszáson vívhatják ki a továbbjutást. Az olimpiára a vébé negyeddöntősei kvalifikálnak. Kvótát eddig Franciaország házigazdaként, Ausztrália az óceániai térség bajnokaként, Németország Európa-bajnokként, az Egyesült Államok és Brazília a pán-amerikai bajnokságból, Egyiptom pedig Afrika-bajnokként szerzett.

Románia férfi válogatottja pénteken Portugália ellen kezdett, majd sorrendben Egyiptom, Thaiföld és Irán lesz az Andrei Filimon és Ionuț Seni edzette keret ellenfele a 8. csoportban.

Magyarország úgy a nők, mint a férfiak versenyében a 1. csoportban szerepelnek. A hölgyek sorrendben Spanyolországgal, Indiával, a címvédő Kínával és Üzbegisztánnal játszanak szombattól keddig, míg a férfiak a Kuba ellen aratott 3-0-ás pénteki győzelmüket követően Horvátországgal, Kínával és Belgiummal mérkőznek meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?