Párizs 2024: franciák elleni győzelemmel mutatkoztak be a magyar férfi pólósok

Jó kezdés után megizzadt Franciaország legjobbjai ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott, de 13–12-re megnyerte első meccsét az olimpián.

A találkozó érdekessége, hogy a februári világbajnokságon épp a franciák búcsúztatták a magyarokat tornától, volt miért visszavágnia Varga Zsolt csapatának.

A világversenyen utoljára medencébe ugró Varga Dénes szerezte meg a magyar csapat első gólját az olimpián. Gyorsan reagáltak rá a franciák, emberelőnyüket kihasználva egyenlítettek. Ezt követően már uralták a magyarok az első negyedet, egymás után többször a kapuba találtak. Meggyőző játékkal 5–1-re vezettek az első nyolc perc után.Fotó: MTISokkal hatékonyabban játszottak a magyarok, mint a februári világbajnoki meccsen, a franciáknak támadásban sokáig szinte semmi nem jött össze. Kicsivel szorosabbá tették viszont a mérkőzést a második negyedben, amikor Bodegas kétszer is a magyar kapuba talált. Nem zuhant össze ettől a magyarok játéka, a szünetre visszaállították a négygólos különbséget.

A harmadik negyed elején már bizonytalanná váltak elöl Vámosék, nem tudták góllal befejezni támadásaikat, de a franciák sem voltak náluk sokkal hatékonyabbak. Ennek ellenére 10–7-re feljöttek az utolsó nyolc perc előtt, figyelniük kellett a magyaroknak előnyük megtartására.

Jansik góljával indította Varga Zsolt csapata, ami fontos találatnak bizonyult, de nem sikerült vele megakadályozni a franciák felzárkózását. Két gólra közelítették meg a magyarokat a házigazdák, védekezésük pedig nehezen áttörhetőnek bizonyult. Vogl Soma fontos pillanatban védett ötméterest, a továbbiakban is állta a sarat a francia lövésekkel szemben. A végére csupán egy gól maradt meg a magyar előnyből, de 13–12-re megnyerte a meccset a csapat és győzelemmel mutatkozott be az olimpián.

Magyarország – Franciaország 13–12 (5–1, 4–4, 1–2, 3–5)

Vezette: Adrian Alexandrescu (Románia) és Andrej Franulovics (Horvátország)

Gólszerzők: Vígvári V. (3), Jansik Sz. (2), Manhercz K. (2), Vámos M. (2), Varga D., Angyal D., Fekete G., Zalánki G., illetve T. Vernoux (4),M. A. Bodegas (3), E. Khasz (2), U. Crousillat, M. Vernoux A. Bouet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?