Párizs 2024: Utolsó percben kapott gólokkal vesztettek a magyar női pólósok a hollandok ellen

Vereséggel kezdte a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiát. Bár végig meccsben voltak az erős ellenfélnek számító hollandokkal, végül 10–8-ra kikaptak.

Megkezdték szereplésüket a magyar női vízilabdások is Párizsban. Rögtön az egyik legnehezebbnek ígérkező csoportellenfelével nézett szembe Mihók Attiláék csapata, a hollandokkal.

Rosszul kezdődött a meccs a magyarok számára, hamar háromgólos hátrányba kerültek. Első találatukat Leimeter Dóra szerezte időkérés után, de nem volt könnyű a csapatnak felzárkóznia ellenfelére, 4–2-s hátrányban zárta az első negyedet.

Fotó: MTI

Jól védekezett a folytatásban a magyar válogatott, viszont elöl továbbra sem volt elég hatékony ahhoz, hogy gyorsan eltüntesse az eredményjelzőn látható különbséget. Pontatlanok és bizonytalanok voltak Szilágyiék, alig ment lövés a holland kapura. Végül Faragó Kamilla törte meg a jeget, egy gólosra csökkentve a különbséget a szünetre.

A harmadik negyed elején emberelőnyös támadást vezetett a magyar csapat, de nem sikerült belőle egyenlíteni. Vályi Vanda már kihasználta a következő lehetőséget, éles szögből juttatta a kapuba labdát. Az egyenlítést követően is szorosan alakult az eredmény, az utolsó nyolc percre 6–6-os állásnál készülhettek a csapatok.

Fontos pillanatban a hollandok tudtak gyors gólt lőni Keuning, amit Sevenich találata követett, ismét két találattal vezettek a fehér sapkások. Gyorsan kellett szépíteniük a magyaroknak, Vályi meg is tette. Egyre izgalmasabbá vált a mérkőzés, ismét egyenlítettek Gurisattiék. Bár nyomás alatt is jól védekeztek hátul, végül a hollandok szerezték meg a győztes gólt.

A férfi és női kézilabdacsapatok veresége után tehát a harmadik magyar csapat is vereséggel mutatkozott be Párizsban, de a csoportkör folytatásában bőven van még esélye javítani.

Magyarország – Hollandia 8–10 (2–4, 1–0, 3–2, 2–4)
Vezette: Alessia Ferrari (olasz) és Sebastien Dervieux (francia).
Gólok: Vályi V. (3), Szilágyi D. (2),  Gurisatti G., Leimeter D., Faragó K., illetve B. Rogge (3 S. van de Kraatz (2),),  K. Joustra , S. van der Sloot, M. Keuning, V. Sevenich, L. Moolhuijzen

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?