David Popovici olimpiai bajnok!

David Popovici olimpiai bajnok lett, a 19 éves úszófenomén 200 méter gyorson hódította el az aranyérmet a párizsi ötkarikás játékok hétfő esti döntőjében.

A román klasszis a legjobb idővel kvalifikált a fináléba, ott viszont elképesztően kiélezett volt a küzdelem. Az első ötven méter után még a német Lukas Martens fordult elsőként, Popovici a második volt, majd visszaesett a harmadik helyre. Végig a top háromban úszott, de rendkívül szoros volt az állás. Végül drámai hajrában, két századdal megelőzve a brit Matt Richardot elsőként csapott célba. Az amerikai Luke Hobson a harmadik helyen zárt. Martens végül csak az ötödik lett.

Foto: Agerpres

Sikerével Popovici sporttörténetet írt, hiszen ő az első romániai férfi úszó akinek sikerült olimpiai aranyérmet nyernie. Romániának húsz év után lett ismét olimpiai aranya úszásban. Ez legutóbb Camelia Potecnek sikerült 200 gyorson. Ugyanazon az athéni olimpián Răzvan Ionuț Florea 200 háton bronzérmes volt.

Popovici a romániai küldöttség első érmét szerezte meg ezen a párizsi játékokon, amely még nem ért véget a számára. Kedd reggel a 100 méteres gyorsúszás előfutamaiban csobban a medencében. A 100 méter gyors döntője szerdán lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?